1 op 5 werknemers mogen tijdens de werkuren gaan shoppen van de baas. Dat blijkt uit onderzoek. Sam & Heidi vroegen zich af wat je nog echt zou willen doen tijdens de werkuren.

5. Naar de garage gaan voor een onderhoud

Gelukkig moet dat niet wekelijks gebeuren, maar je moet toch regelmatig 'ns op groot of klein onderhoud. en dat kan nooit tijdens de werkuren.

4. Postpakketjes ophalen

Pakketjes worden altijd geleverd tijdens werkuren. Dus: op het moment waarop de gemiddelde mens werkt en niet thuis is. Dat wil dan ook zeggen dat je ze vanaf de volgende dag kan ophalen in het postkantoor. Je weet wel: dat gebouw vol pakjes, dat enkel open is tijdens de werkuren, wanneer jij er dus niet geraakt.

3. Naar de supermarkt gaan

Want is de supermarkt niet al gesloten na je werkdag?

2. Dingen in 't gemeentehuis regelen

Of je nu een nieuwe identiteitskaart moet aanvragen of je verhuis moet regelen: dat is altijd miserie. Want het gemiddelde gemeentehuis staat niet bekend om zijn soepele openingsuren, enige uitzondering: de donderdagavondopening.

1. Medische afspraken

Iedereen moet wel 'ns een afspraak maken bij een specialist of moet naar 't ziekenhuis voor afspraak en dat is bijna altijd tijdens de werkuren. Je moet dan speciaal verlof nemen, alsof dokters bezoeken een soort van vakantiegevoel geeft. NOT.