Q bestaat tien jaar en om dat te vieren gaat de radiozender tien uur live met een ongezien en ongehoord radioexperiment. Zowel op radio als tv, met vijftig artiesten op zes podia, worden alle nummers een hele dag lang live gespeeld. Sven en Kürt presenteren, afwisselend met Wim en Anke, tien uur lang vanuit een grote studio tussen de luisteraars, artiesten en het feestgedruis.

Sven: “Als ik daaraan terugdenk, vind ik het nog altijd sterk dat ons dat gelukt is. We hebben straffe radio gemaakt, letterlijk tussen onze luisteraars in Vilvoorde. En voor diegenen die er niet bij konden zijn, stonden er drie Q-podia verspreid in Vlaanderen. Die dag was Q een klein beetje overal in Vlaanderen.”

Kürt: “Die dag steekt er toch nog net dat ietsje meer bovenuit voor mij, als ik de afgelopen vijf jaar bekijk. Het was zo’n onderneming, vooral technisch, waardoor ik erg onrustig was vooraf. De dag zelf was het puur genieten. Al die live muziek, de opzwepende sfeer van de luisteraars. Ik kijk al uit naar vijftien jaar Q!”