Het beste publiek verdient de beste artiesten!

Ook dit jaar maak je kans om op Q-World Tour te gaan, waarbij je zes topconcerten in zes steden mag meemaken. 101 finalisten streden om het felbegeerde ticket voor de Q-World Tour 2016.Speciaal voor de finale van de Q-World Tour maakten Jan & Eva enkele mashups van songs van de 6 artiesten.

Valerie gaat op Q-World Tour

101 luisteraars namen het tegen elkaar op in de Q-World Tour-finale. De 29-jarige Valerie uit Wenduine was uiteindelijk de enige met "een rijbewijs van een inwoner van Leeds, met 'Leeds' duidelijk vermeld." en vertrekt binnenkort op Q-World Tour.

"Mag ik bij deze verlof vragen aan mijn baas?" vroeg Valerie meteen. "Ik had 49 items bij! Alleen een exemplaar van een Rolling Stone Magazine met een foto van Adele op de cover ontbrak."

Valerie zal doorheen 3 continenten reizen, met duotickets voor 6 concerten van internationale topartiesten: Adele in Londen, Coldplay in Buenos Aires, Justin Bieber in Las Vegas, Rihanna in Washington DC, Ellie Goulding in Leeds en Macklemore & Ryan Lewis in Berlijn. Geluksvogel Evelien mag mee op Q-World Tour.

Shalini belde winnares Valerie zondagochtend op en vroeg haar of het al een beetje doorgedrongen was.Dit is de Q-World Tour 2016:

14/03: Macklemore & Ryan Lewis in Berlijn (mét meet-and-greet)
15/03: Ellie Goulding in Leeds (mét meet-and-greet)
18/03: Adele in Londen
22/03: Rihanna in Washington DC
25/03: Justin Bieber in Las Vegas (mét meet-and-greet)
31/03: Coldplay in Buenos Aires
01/04 - 05/04: vrijaf in Bali!

DE RIDER

Wie geselecteerd was voor de Q-World Tour moest zoveel mogelijk (of alle) onderstaande items (zoals ze beschreven staan) verzamelen. De items op onderstaande rider moesten meegebracht worden in een koffer (P.S personen moesten niet in de koffer).

Tijdens de finale trok een onschuldige kinderhand telkens een item uit een bokaal. De finalisten die het item bij zich hadden, bleven in het spel. Wie het item niet bij zich had, viel af.

Lees het specifiek wedstrijdreglement via deze link.

 1. Acht onbeschreven postkaarten met postzegel op. Dit stond op de rider van de 'A rush of blood to the head'-tour van Coldplay in 2003.
 2. Bokshandschoenen. Ellie Goulding is een fervente sportster. Ze bokst ook.
 3. De dvd of het boek van '50 Shades of Grey', in eender welke taal. Ellie Goulding staat met haar 'Love Me Like You Do' op de soundtrack.
 4. De Gang Gang Noir Monowired Bra van La Fille d'O, ontworpen door Murielle Scherre. In oktober vorig jaar droeg Rihanna een groene doorkijkjurk met daaronder deze beha.
 5. Een appel. De dochter van Chris Martin heet Apple.
 6. Een authentieke uniformdas van een steward of piloot met het logo of de naam van Brussels Airlines, Jetairfly of Thomas Cook.
 7. Een blokfluit.
 8. Een dvd van de film 'Shaun of the Dead'. Zowel Chris Martin als Jonny Buckland (de gitarist van Coldplay) speelden een cameo in deze Britse horrorkomedie uit 2004.
 9. Een echte stethoscoop, geen speelgoedmodel.
 10. Een echte, onvervalste MIA (Music Industry Award).
 11. Een exemplaar van 19, het eerste album van Adele. Enkel een fysieke cd is geldig, downloads worden niet aanvaard.
 12. Een exemplaar van de Jommeke-strip De zingende aap.
 13. Een exemplaar van een Rolling Stone Magazine met een foto van Adele op de cover.
 14. Een flesje worcestersaus (worcestershiresauce). Dit stond op de rider van de A Rush of Blood to the Head-tour van Coldplay in 2003.
 15. Een flip phone, een openklapbare gsm zoals Adele gebruikt in de videoclip van Hello.
 16. Een fysieke röntgenfoto. Zo'n ouderwetse, chemisch ontwikkelde versie om tegen een lichtbak te houden, afdrukken van een digitaal bestand worden niet aanvaard.
 17. Een geel voorwerp. Yellow was de tweede single op Parachutes, het eerste album van Coldplay.
 18. Een Giant hamburger van de Quick in Vilvoorde, het kasticket dient als bewijs. Hij hoeft niet vers te zijn.
 19. Een Guinness Book of World Records waarin minstens één van Adele haar records vermeld staat, met een bladwijzer op die pagina.
 20. Een hostie, hij moet niet gezegend zijn. Een snoephostie wordt niet aanvaard.
 21. Een internationaal paspoort van iemand die al in Argentinië is geweest, met een bladwijzer waar de stempel met vermelding 'Argentina' staat. In Argentinië kun je naar een optreden van Coldplay gaan kijken.
 22. Een K3-regenboogjurkje.
 23. Een klarinet, om het even welk type: een gewone besklarinet, basklarinet, altklarinet of andere variant. Ellie Goulding speelde als kind klarinet.
 24. Een kookboek van Gwyneth Paltrow, de ex van Chris Martin, in eender welke taal.
 25. Een muntstuk van 50 Belgische Frank.
 26. Een officieel shirt van Tottenham Hotspur FC, Adele haar favoriete voetbalclub.
 27. Een officiële gouden plaat of cd uitgereikt door een platenfirma. Die mag van om het even welke artiest zijn, maar er moet wel op vermeld staan voor wie het is, voor welk album of welke single en voor hoeveel verkochte exemplaren.
 28. Een onesie, het favoriete kledingstuk van Justin Bieber.
 29. Een opgeloste Rubiks kubus. Justin Bieber kan die in minder dan 2 minuten oplossen. Onopgeloste versies worden niet aanvaard.
 30. Een origineel xylobandje van de Mylo Xyloto tour van Coldplay. Tijdens hun vijfde tournee ter gelegenheid van het album Mylo Xyloto gebruikte de groep deze armbandjes met radiografisch bestuurbare led-verlichting.
 31. Een paraplu. Samen met Jay-Z scoorde Rihanna in 2007 de megahit Umbrella.
 32. Een persoon die Rihanna heet. Rihanna moet de eerste naam zijn en op dezelfde manier geschreven zijn. Dit moet bewezen worden met een identiteitskaart, sis-kaart, kids-ID, reispas of geboorteakte met officiële stempel.
 33. Een polsbandje van Rock Werchter geldig voor zondag 30 juni 2002, mag specifiek voor die dag zijn of een combi-bandje. Coldplay stond al 4 keer op Rock Werchter, in 2002 voor het eerst.
 34. Een postzegelverzameling met minstens honderd verschillende stuks.
 35. Een pot pindakaas, zoals op de rider van Macklemore & Ryan Lewis staat.)
 36. Een rijbewijs van een inwoner van Leeds, met 'Leeds' duidelijk vermeld. In Leeds kun je naar het concert van Ellie Goulding.
 37. Een schoolrapport uit 1977, het jaar waarin Chris Martin is geboren.
 38. Een selfiestick.
 39. Een strijkijzer. Dit stond op de rider van de My World Tour van Justin Bieber in 2010.
 40. Een truitje van The Seattle Seahawks (http://www.seahawks.com/), het American football team waarvan Macklemore fan is.
 41. Een Vicks Inhaler voor de neus. Een spray wordt niet aanvaard. Dit stond op de rider van de My World Tour van Justin Bieber in 2010.
 42. Een volle fles rode wijn uit het jaar 1994, het geboortejaar van Justin Bieber, met origineel etiket en de kurk en afsluitcapsule nog intact. Een nagemaakt etiket wordt niet aanvaard.
 43. Een volledig stoffen vlag van Canada. Justin Bieber is daar geboren.
 44. Een wit marcelletje. Dit stond op de rider van de My World Tour van Justin Bieber in 2010. Je moet het aanhebben, eventueel onder je kleren.
 45. Het boek Matilda van Roald Dahl, in om het even welke taal. In een interview met de Daily Mail vertelde Adele dat dit het laatste boek was dat ze ooit las, ze was toen zes jaar.
 46. Het vinylsingletje van Komaan en doe het van Phil Kevin, met authentiek hoesje.
 47. Kerstlichtjes. Coldplay scoorde een kersthit met Christmas Lights.
 48. Vier verse citroenen. Dit stond op de rider van Justin Bieber zijn My World Tour in 2010.
 49. Vijf witte tulpen, zoals Rihanna graag in haar kleedkamer heeft.
 50. Witte hotelpantoffels met het logo of de naam van Hilton.

Maarten test Justin Bieber

Om zeker te zijn dat de meet and greet met Justin Bieber goed zal verlopen nam Maarten hem al eens mee voor een lift!


Maarten & Dorothee maakten eerder in januari de 6 namen bekend:


#QWorldTour

Ook online kon je deelnemen! Wie via Instagram / Twitter of Facebook een originele foto met een koffer en de hashtag #Qworldtour postte, maakte kans op een plaats in onze finale! Alle online finaleplaatsen zijn intussen uitgedeeld. Je kan wel nog deelnemen als je luistert naar Q. Bekijk hier alle inzendingen.

Q-World Tour 2015

Vorig jaar trok luisteraar Jornt de wereld rond en mocht vooraan staan bij oa 5 Seconds Of Summer in Sydney, Lady Gaga in New York en U2 in Chicago.