Het begon in 2011 als een klein verhaal, dat van een knuffel die de wereld rondreist. We hadden eerlijk gezegd nooit verwacht dat Meneer Konijn, de knuffel van de overleden Noa, zoveel teweeg zou brengen in Vlaanderen. En we hadden gehoopt op zo’n 5000 euro ... het bedrag dat het reizen zou kunnen opleveren.

Monique Geeurickx, bezielster van Kindergeluk vzw, maakte op 21 december 2012 bekend dat er ondertussen al € 151.872 ingezameld werd voor Kindergeluk. Minister Ingrid Lieten voegde daar in naam van de Vlaamse regering nog de mooie som van € 50.000 aan toe. Dit brengt het voorlopige totaal op € 201.872. Dit is slechts een tussenstand, want er blijven nog altijd initiatieven en acties van Q-luisteraars aan de gang. Waarvoor nogmaals heel veel dank!

Als we zien hoe onze luisteraars zich blijven engageren om geld in te zamelen voor kansarme kinderen in Vlaanderen en Brussel zou het zonde zijn om het hierbij te laten ... En daarom hebben we beslist om het Meneer Konijn Fonds op te richten. Ook de komende jaren zullen wij van Q samen met onze luisteraars proberen geld in te zamelen voor Kindergeluk. Omdat we Meneer Konijn en Noa nooit mogen vergeten.

We hebben namelijk een Spaarpootje laten maken dat we de komende maanden massaal willen verspreiden. Het is geen gewone spaarpot maar een Spaarpoot, een konijn dat zijn poot uitsteekt en in die poot is een gleufje waar je geld kan instoppen. Iedereen die er zo eentje wil of een actie op touw zet volgend jaar kan zo een Spaarpootje aankopen voor 5 euro 't stuk. Aan het eind van het jaar verzamelen we alle Spaarpootjes en de opbrengst daarvan gaat (opnieuw) naar kansarme kinderen. Naar Kindergeluk vzw.