In de zomer van 2011 organiseren Sven en Kürt voor het eerst een grote strandbrainstorm aan het Q-Beach House. Alle creatieve luisteraars worden uitgenodigd in Oostende en kunnen er hun voorstellen, ideeën en suggesties kwijt voor Ornelis & Rogiers Showtime. In ruil voor een goed idee, krijgen ze een saté. Daarna worden alle voorstellen van de luisteraars doorgenomen op zoek naar leuke dingen om mee aan de slag te gaan tijdens de ochtendshow. Dat is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden.

Sven: “Dagelijks krijgen we sms’jes van luisteraars met ideeën voor de ochtendshow. Elk idee is welkom, hoe gekker of onverwachter, hoe liever. Daarom is zo’n brainstorm met onze luisteraars zàlig. Niks is leuker om nadien op een super origineel idee te botsen waar we op kunnen verder werken. Het idee om een sidechick te zoeken in september bijvoorbeeld, kwam er door de luisteraars!”

Kürt: ‘Ik schrik er soms nog van hoe interactief alles geworden is. Dat is zo plezant! Een luisteraar kan een idee sms’en over een hitlijst en de volgende ochtend zitten we die al te presenteren. Daarom zeg ik altijd dat we met vier in de studio zitten, niet met drie. De luisteraar is er altijd bij.”