Vandaag, vrijdag 3 april 2015, was het zover: de grote finale van de Q-World Tour. Wim Oosterlinck had maar liefst 151 finalisten uitgenodigd in de studio tijdens een speciale uitzending van De Wim O Show. Het was uiteindelijk de 28-jarige Jornt Depreter uit Mechelen die de Q-World Tour won en op woensdag 17 juni 2015 voor 12 dagen vertrekt op muzikale wereldreis. Jornt zal doorheen 3 continenten reizen, met duotickets voor 6 concerten van internationale topartiesten: Sam Smith in Parijs, Five Seconds of Summer in Sydney, Lady Gaga in New York, Robbie Williams in Denemarken, Taylor Swift in Londen en U2 in Chicago.

Wim was onder de indruk van de finale: “De zenuwen voelen gieren van 151 finalisten: dat maak je toch niet zo vaak mee (lacht). Dit is echt wel het coolste avontuur dat je kan meemaken. Drie continenten doorkruisen en zes topconcerten van wereldartiesten meemaken, ik vind het fantastisch dat we met Q zo’n unieke muzikale ervaring kunnen weggeven!”

Tijdens de zenuwslopende finale stelde Wim vragen over de 6 artiesten van de Q-World Tour. De finalisten moesten telkens kiezen tussen twee mogelijke antwoorden. Wie in het verkeerde vak ging staan, viel af. Na de eerste vraag viel zo meteen bijna iedereen af: slechts 12 finalisten bleven over. Jornt vocht het uit met finalist Robby maar zat het dichtst bij de schiftingsvraag en won zo de muzikale wereldreis. Tijdens de finale kwam ook Stan van Samang langs bij Wim en coverde hij 5 Seconds Of Summer. Jornt wint duotickets voor de beste plaatsen tijdens deze zes concerten:

- Woensdag 17 juni 2015: Sam Smith in Parijs (Frankrijk - Europa)
- Zaterdag 20 juni 2015: Five Seconds of Summer in Sydney (Australië)
- Dinsdag 23 juni 2015: Lady Gaga in New York (Amerika)
- Donderdag 25 juni 2015: U2 in Chicago (Amerika)
- Zaterdag 27 juni 2015: Taylor Swift in Londen (Groot-Britannië - Europa)
- Zondag 28 juni 2015: Robbie Williams in Odense (Denemarken - Europa)

Daarnaast zal hij ook heel wat speciale extra’s krijgen: zo staat er een meet & greet met Sam Smith én Taylor Swift op het programma, krijgt hij een gesigneerde gitaar mee van Sam Smith en staat er een backstage tour bij het optreden van Robbie Williams gepland.