In februari 2010 bracht de toen nog onbekende Ed Sheeran een EP uit, Loose Change. Daarop stond ook het nummer The A Team en de videoclip die daarvoor werd gemaakt, kostte slechts 20 pond.

In april 2010 kocht hij een ticket naar Los Angeles, trad hij op in verschillende clubs en werd hij opgemerkt door Jamie Foxx. In de loop van 2010 werd Ed bekender, vooral dankzij z'n YouTube-kanaal. Ook z'n vermelding in The Independent leverde hem bekendheid op.

In 2011 werd The A Team een dikke hit en nadien volgde z'n debuutalbum +. Sindsdien scoort Ed de ene hit na de andere en schrijft hij ook hits voor andere wereldsterren als Taylor Swift en One Direction.

Op dinsdag 15 juli komt Ed Sheeran naar de Qube. Tijdens een exclusief concert voor een beperkt aantal Q-luisteraars brengt hij z’n grootste hits en stelt hij zijn nieuwe album X voor. Pas later dit jaar komt de 23-jarige singer-songwriter naar Pukkelpop en Vorst Nationaal. Het optreden in de Qube wordt ook integraal uitgezonden op kanaal 39.

Download het nieuwe album X via iTunes.

Hoe deelnemen?

Tickets kan je winnen door te luisteren naar de radio. Als we een nummer van Ed Sheeran draaien op de radio, bel je zo snel mogelijk 070 345 543. De eerste wint een duoticket. En vandaag krijg je daar ook een meet & greet bij. De online wedstrijd is ondertussen gesloten, de winnaar krijgt bericht..