Wat is Rode Neuzen Dag?

1 op de 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Daarom organiseerden VTM, Qmusic en Belfius op zaterdag 5 december 2015 de eerste Rode Neuzen Dag.

De eerste editie was een enorm succes en bracht 3.858.814 euro op. Er werden de voorbije weken maar liefst 351.653 Rode Neuzen verkocht en meer dan 1600 ludieke acties georganiseerd in heel Vlaanderen. Op Qmusic werd 40 uur lang Rode Neuzen Radio gemaakt en kijkers konden bij VTM genieten van 'Rode Neuzen Dag: De Liveshow' vol muzikale acts, pakkende getuigenissen en vooral: veel humor. Het totaalbedrag van 3.858.814 euro gaat naar het Rode Neuzen Fonds, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting en gebruikt wordt om initiatieven te ondersteunen die jongeren psychologische hulp aanbieden.



40 Uur Rode Neuzen Radio

Heel Vlaanderen zette zich met verschillende acties in voor Rode Neuzen Dag. Op Q presenteerden Maarten & Dorothee en Sam & Heidi 40 uur Rode Neuzen Radio maken, waarbij heel veel gasten en artiesten langs kwamen.

Klik hier voor alle berichten en video's van 40 Uur Rode Neuzen Radio


Enkele hoogtepunten van Rode Neuzen Dag 2015:

Sven wandelt vanuit Neuss

Via een simpel sms'je kon je jouw bijdrage aan Rode Neuzen Dag leveren en doneerde meteen 1 Euro. Sven Ornelis wandelde 188 km vanuit de Duitse stad Neuss naar Vilvoorde en ontving hiervoor 188.000 smsjes.



The Qube met Milow en Emma Bale

Op 4 december organiseerden we een speciale Qube voor Rode Neuzen Dag: niemand minder dan Milow kwam een exclusief optreden geven bij Qmusic. En hij nam ook nog Emma Bale als special guest mee!


Dansen op de Que Pasa Party in Hasselt

Vincent en Jolien van Que Pasa organiseerden kon je ook dansen voor het goede doel tijdens de Que Pasa Party in Versuz, Hasselt, met oa DJ Regi, Lost Frequencies en Sem Thomasson. Het werd een legendarisch feest.


Stan van Samang zong met Lisa Castelli het Rode Neuzen Dag-lied

Voor de eerste editie van de Rode Neuzen Dag op 5 december, werd Stan Van Samang gevraagd om het Rode Neuzen Dag-lied te maken. Daar moest hij niet lang over nadenken én hij wist ook meteen welk nummer hij wou gebruiken. Fix You van Coldplay is niet alleen één van de favoriete liedjes van Stan, de tekst past ook bij de problematiek waar Rode Neuzen Dag de aandacht wil op vestigen: psychische problemen bij jongeren.

Na een zoektocht bij Dauwe & Vancoillie, vond Stan de vrouwelijke stem voor het duet. Lisa Castelli dook met hem de studio in en hier hoor je het resultaat!


Het Rode Neuzen Fonds

De opbrengst van Rode Neuzen Dag gaat naar het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door een onafhankelijk bestuurscomité bij de Koning Boudewijnstichting. De stichting gebruikt het geld om allerlei initiatieven te ondersteunen die hulp bieden aan jongeren met psychische problemen.

Blijf op de hoogte

Klik hier voor alle updates rond Rode Neuzen Dag.