Hoe kan ik meedoen met de 5G-actie?

Meedoen met de actie via je Google Home of Google Nest

Zorg dat de microfoon is ingeschakeld en je Google Home of Google Nest is verbonden met het internet. 

Zeg “Hey Google, vraag Qmusic om Proximus” 

Geef toestemming om je gegevens op te slaan.

Beantwoord de meerkeuzevraag.

Meedoen via je tablet of telefoon:

Zet het geluid van je tablet of telefoon aan en open de Google Assistant app. 

Zeg of typ “Hey Google, vraag Qmusic om Proximus” 

Geef toestemming om je gegevens op te slaan.

Beantwoord de meerkeuzevraag.

Krijg je een bericht van de Google Assistant dat het niet mogelijk is om deel te nemen aan de prijsvraag door bepaalde instellingen in je Google account?

Controleer of de volgende zaken zijn ingesteld:

Zorg dat de taal van je telefoon, tablet of smart speaker op ‘Nederlands’ staat. Je kunt dit aanpassen bij je systeeminstellingen.

Zorg dat web & app activiteit aanstaat in je account. Dat kan als volgt:
Open deze link en controleer of je ingelogd bent met het juiste account
Zet Web- en app-activiteit aan.
Vink het selectievakje aan naast Chrome-geschiedenis en activiteit opnemen op sites, in apps en op apparaten die Google-services gebruiken. Als dit vakje is aangevinkt, kun je bepalen of app-activiteit op je apparaat wordt opgeslagen.

Krijg je de melding nog steeds? Controleer dan of je persoonlijke resultaten aan staan: https://support.google.com/goo...

Veelgestelde vragen

Wat is de Google Assistant?

De Google Assistant kan jou bij van alles helpen. Zo kan ze je het laatste nieuws of het weer van vandaag vertellen, maar je kunt er ook allerlei andere apparaten mee besturen als deze aan de Google Assistent verbonden zijn. 

Wat heb ik nodig om mee te doen met de promotionele actie te spelen?

Om mee te doen met de wedstrijd heb je een werkende internetverbinding en een tablet, smartphone of smart speaker met Google Assistant functionaliteit (zoals bijvoorbeeld een Google Nest speaker of Google Nest display) nodig. Op een smartphone of tablet dient de gratis Google Assistant app geïnstalleerd te zijn, op de Google Nest speaker of Google Nest display is dit al ingebouwd.

Waar download ik de gratis Google Assistant app?

Heb je een iPhone of iPad? Download de Google Assistant app dan hier.

Heb je een Android tablet of smartphone? Download de Google Assistant app dan hier.

Waarom is deze wedstrijd alleen beschikbaar op Google Assistant?

Op dit moment is Google Assistant de enige Nederlandse sprekende voice-assistent met de mogelijkheid tot het maken van actions.

De Google Assistant begrijpt mij niet, wat doe ik verkeerd?

Wat vervelend dat de Google Assistant je niet begrijpt. Google werkt er hard aan om dit snel te verbeteren. Hierbij een paar tips:

Probeer het nog eens, wellicht heeft Google Assistant je niet goed verstaan.

Zorg dat de taal van je telefoon, tablet of smart speaker op ‘Nederlands’ staat. Je kunt dit aanpassen bij je systeeminstellingen.

Zorg dat er één persoon tegelijkertijd tegen de Google Assistant praat.

Zorg voor zo min mogelijk achtergrondgeluid tijdens het praten met de Google Assistant.

Wacht met praten totdat er op je smart speaker 4 brandende lampjes verschijnen of de Google Assistant app 4 gekleurde stippen laat zien.

Controleer of je nog in een andere action bent, mocht dit het geval zijn dan kun je Google vragen om te ‘stoppen’.

Mocht de Google Assistant app je niet begrijpen, dan kun je ook proberen om te typen.

Hoe zit het met mijn privacy bij het deelnemen aan de actie?

DPG Media NV is verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens binnen het kader van deze wedstrijd. We gebruiken de gegevens die we via de Voice Action verkrijgen (o.a. je naam e-mailadres en antwoord) enkel omdat dit noodzakelijk is om de wedstrijd te organiseren (bv. om een winnaar te selecteren). We houden die gegevens bij tot één maand na afloop van de wedstrijd. Voor verdere vragen of inlichtingen over de verwerking van je persoonsgegevens of om je recht op inzage, verbetering, wissing, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid uit te oefenen, kan je ons bereiken via privacy@dpgmedia.be of per post gericht aan DPG Media nv, Mediaplein 1, 2018 Antwerpen, België (ter attentie van de Data Protection Officer). Indien je dit wenst kan je een klacht indienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit. 

Kan iedereen meedoen met de actie?

Iedere inwoner van België (18+) kan meedoen met de actie en maakt kans op één van de telefoons. Voor meer informatie, bekijk het wedstrijdreglement.