In 2000 presenteerde Sven samen met Erwin Deckers het programma Deckers & Ornelis op het toenmalige Radio Donna. Het programma heeft daar maar acht maanden gelopen, want de twee kregen de kans om de nieuwe radiozender Q-music op te richten. Op 12 november 2001 startte Q.

In september 2008 verliet Erwin de ochtendshow en werd hij vervangen door Kürt Rogiers. Met de sponsortocht in 2009 probeerden ze geld in te zamelen voor het goede doel.

In januari 2010 maakte Sven z'n eigen versie van Not Fair van Lily Allen. En daar hoorde natuurlijk een "videoclip" bij.

Na zestien dagen, 4 uren en 30 minuten zette luisteraar Els de Draaiende Studio aan de grond. Sven en Kürt hadden al die tijd opgesloten gezeten. Els won 25.000 euro.

Eind mei 2010 werd Svens droom werkelijkheid: hij opende samen met Kürt het Q-restaurant in Gent.

In oktober 2010 stonden Sven en Kürt twee weken lang elke ochtend op bij een luisteraar thuis. En ze hielden ook een videodagboek bij.

Hoe maakt Sven een ochtendshow? Dat vertelde hij in dit filmpje van september 2011.

Eind 2011 namen Sven en Kürt de eindejaarsshow van Q-music al op voorhand op. Live op de radio. Met een heruitzending op 31 december.

Sven is een filmfan. Daarom wilde hij ook graag de Oscars volgen vanuit Hollywood. En Meneer Konijn ging mee.

In 2012 werd Sven, samen met Kürt en Wine, afgesloten van de buitenwereld in Het Experiment.

Sven kan iets wat jij NIET kan :-)

In 2014 kreeg Kürt z'n eigen programma en werd hij in de ochtendshow vervangen door Maarten Vancoillie. Sven en Maarten maakten op 21 september radio vanop een tandem.

In november 2014 verbraken Ornelis & Vancoillie het Wereldrecord Ontbijt Op Bed.

Op 16 juni 2015 kondigde Sven aan dat hij na 14 jaar gaat stoppen met het presenteren van de ochtendshow.