1. De volledige naam van Ellie Goulding is Elena Jane Goulding.


 2. Ellie speelde de rol van vogelverschrikker in de schoolmusical The Wizard of Oz op de Lady Hawkins' School in Kington.


 3. Vanaf haar negende speelt Ellie de klarinet. Op haar 14de leert ze zichzelf gitaar spelen. Intussen speelt ze ook drums.

 4. Op haar 12de begon Ellie te werken als kapster.

 5. Aan de universiteit van Kent ontdekt Ellie elektronische muziek en schrijft ze het nummer Wish I Stayed.


 6. Met haar cover van Your Song (origineel van Elton John) in 2010 behaalt Ellie de nummer 1-positie in het Verenigd Koninkrijk.


 7. Ellie Goulding is 'ambidextrous'. Dat wil zoveel zeggen als links- en rechtshandig.


 8. De start van haar carrière gebeurde per ongeluk. Ellie mistte na een aantal optredens in Camden haar trein naar huis. Als gevolg daarvan ontmoette ze een manager en startte een MySpace-pagina.


 9. In 2009 tekende Ellie Goulding bij platenmaatschappij Polydor, onderdeel van Universal Music Group die onder andere Eminem en Lady Gaga vertegenwoordigden.

 10. Haar eerste single Under The Sheets werd opgenomen in de universiteitsslaapkamer van haar producer en werd eind december 2009 gratis single van de week op iTunes. Het nummer werd in 3 maanden tijd meer dan 100.000 keer gedownload.


 11. 2010 was een belangrijk jaar voor Ellie. Ze won niet alleen de BBC Sound of 2010 maar ook de Critics' Choice Award op de BRIT Awards. Daarmee was ze de tweede artiest ooit die beide prijzen mee naar huis mocht nemen.

 12. Haar debuutalbum Lights kwam in maart 2010 uit en ging al meer dan 1,5 miljoen keer over de toonbank.

 13. Ellie houdt van hardlopen. De zangeres probeert dagelijks 10 km te lopen. Sportgigant Nike pikte het nummer Nike op als loopsoundtrack. Haar snelste tijd op de halve marathon is 40 minuten. Naast lopen houdt Ellie van surfen, doet ze aan tae kwon do en capoeira. Als ze geen muzikale carrière zou hebben, werd ze personal trainer.


 14. In 2011 bracht Ellie Goulding haar versie van Your Song live als openingsdans voor het prinselijk paar Kate & William. Ze bracht nog enkele andere nummers en zei achteraf dat ze het moment voor eeuwig zou koesteren.


 15. In 2012 bracht Ellie haar tweede album uit. Dat kreeg de titel Halcyon. In 2013 werd het opnieuw uitgebracht met de titel Halcyon Days met Burn als leadsingle.

 16. Ellie houdt van lezen en geschiedenis. Vooral de geschiedenis van de eerste en tweede wereldoorlog. Haar favoriete leesboek is Birdsong van Sebastian Faulks.

 17. Elie had een relatie met Skrillex, Ed Sheeran en Dougie Poynter (van de band McFly) en Calvin Harris.


 18. In de video voor Anything Could Happen draagt Ellie een wetsuit onder haar kleed om te voorkomen dat ze onderkoeld zou geraken.


 19. Ellie Goulding goed bevriend met Katy Perry & Lorde.

 20. Ellie is geobsedeerd door truien met schattige kattenprint en houdt ervan om foto's van poesjes te posten op Instagram.

 21. Ellie Goulding stond in 2013 bij ons op het podium van the Qube!