1. Ooit gaf Adele over op een fan... in Brussel!

Adele is nog steeds enorm zenuwachtig voor elk optreden. In Amsterdam ontsnapte ze via de brandladder en in Brussel gaf ze ooit over op het podium... én op een fan op de eerste rij! Ieuw! Welke pechvogel zou hier het slachtoffer van zijn geweest?!

2. De lach van Adele is berucht en er is zelfs een compilatie aan gewijd op YouTube

3. Ze is niet de enige celebrity uit haar klas

Adele zat op de BRIT School en mocht Jessie J en Leona Lewis tot haar klasgenoten rekenen. Over haar periode op de kunst-en performanceschool zei ze dat het aanvoelde als een verblijf in de musical Fame: "Je zag mensen pirouettes draaien of mime oefenen in de gang en je hoorde continu gezang door het hele gebouw."

4. Zonder Amy Winehouse was er geen Adele

Ook Amy Winehouse liep een tijdje rond op de BRIT School. Adele kende haar niet, maar was wel een stille bewonderaar. In latere interviews vermeld ze Amy Winehouse als een van haar grootste inspiratiebronnen. "Zonder Amy zou ik geen gitaar hebben aangeraakt, ik zou 'Hometown' of 'Someone Like You' niet hebben geschreven."


5. Ze heeft een teckel die Louis Armstrong heet

Adele heeft haar viervoeter vernoemd naar de legendarische zanger- en jazztrompettist Louis Armstrong. En wat is hij schattig!

6. Ze hield de naam van haar zoon 94 dagen geheim

Maandenlang bleef de naam van Adeles zoontje een goedbewaard geheim, tot ze die zelf wereldkundig maakte via een gouden ketting. Daarop stond de naam van zoonlief te blinken: Angelo.

7. Het kan haar echt niet schelen wat je vindt over haar lijf

Adele kreeg al vaak kritiek te verwerken over haar postuur, maar zelf geeft ze daar bijzonder weinig om. "Ik hou van eten en niet van sport. Ik wil niet op de cover van Vogue of Playboy staan, ik ben geen trendsetter, maar een zangeres. Ik weeg liever een ton terwijl ik een geweldig album maak, dan dat ik er ontzettend slank zou uitzien maar slecht zing. Mijn doel in het leven is nooit 'slank zijn' geweest."

8. Ze ziet er ook geweldig uit als man

Voor haar 27ste verjaardag verkleedde Adele zich als een van haar muzikale helden. Ze vierde haar verjaardag als George Michael en deelde toen deze geweldige foto op Twitter.


9. Haar grote doorbraak kwam er dankzij Sarah Palin

Huh, Sarah Palin? Ja, hoor. De Amerikaanse presidentskandidate dook in 2008 op als centrale gast in het televisieprogramma Saturday Night Live. Meer dan 17 miljoen mensen keken naar die uitzending, en zagen Adele die avond optreden tijdens de show. Over hun ontmoeting zei ze: "Het was best grappig, Palin kwam langs om me begroeten en ik had een gigantische Obama-badge op m'n tieten."

10. Ze werd ontdekt via Myspace

Ondertussen is MySpace een sociaal platform uit een ver verleden, maar in 2006 zorgde het wel voor de doorbraak van Adele. Een van haar vrienden postte een demo op Myspace, die door XL Recordings werd opgepikt. Eén van die tracks was Hometown Glory, meteen haar eerste single nadat ze het platencontract tekende.

11. Ze is een gigantische fan van The Spice Girls

Zelf noemt Adele The Spice Girls een van haar grootste muzikale invloeden. Ze zegt dat het haar gemaakt heeft tot de vrouw die ze nu is. Als klein meisje verkleedde ze zichzelf en deed ze optredens na voor haar familie en vrienden. Toen ze met James Corden in de auto dook voor een Carpool Karaoke kon 'Wannabe' uiteraard niet ontbreken!

12. Ze heeft een alter ego

De angst om op te treden, probeert Adele te vermijden door in de huid te kruipen van haar alter ego Sasha Carter. Die namen zijn een combinatie van Beyoncé's Sasha Fierce en de Amerikaanse zangeres June Carter. Ze creëerde dit alter ego nadat ze Beyoncé had ontmoet.

13. De Britse politicus Gordon Brown is fan

De voormalige premier van Engeland liet Adele weten dat ze 'een licht in de duisternis was voor alle Britten'. Hij schreef Adele een brief om haar te bedanken voor haar muziek.

14. Ze schreef sommige nummers dronken

"A drunken tongue is an honest one", zo beschreef Adele haar schrijfproces. Ze zegt dat ze eerlijker is als ze dronken is en dus ook eerlijker schrijft, maar dat ze het nu toch niet meer doet. Op doktersadvies, sinds alcohol haar stem teveel kan beschadigen. Nieuwe nummers schrijven zal dus zonder een pintje of cocktail moeten!

15. Ze wilde eigenlijk dokter worden

Adele verloor haar grootvader op jonge leeftijd, een traumatische gebeurtenis die ze moeilijk kon verwerken. Het zorgde ervoor dat ze graag dokter wilde worden. Ze studeerde biologie en was heel gemotiveerd... tot de puberteit om de hoek kwam luren, samen met knappe jongens, uitgaan en alcohol. "Mijn hart lag er niet in. Later zei mijn moeder dat mijn muziek hetzelfde effect heeft als een dokter: het heelt je hart."

16. Ze weigert erg aanwezig te zijn op sociale media

Ze wil zo met haar twee voeten op de grond blijven staan en weigert zichzelf constant in de kijker te werken. "Ik kan geen herkenbare songs schrijven als ik een leven leid dat niet herkenbaar is voor mijn fans." Ze mag dan wel niet bijzonder actief zijn op Twitter, Instagram of Facebook, ze is wel verslaafd aan trashy tv en sci-fi. Zo is ze gek op MTV's Teen Mom, The Walking Dead en American Horror Story.

17. Ze heeft acteerambities

Haar acteerambities zijn komen piepen dankzij de opnames van haar single 'Hello'. Daarvoor werkte ze samen met Xavier Dolan. Als ze zou willen acteren zou het ook enkel met hem én voor hem zijn. "Voorlopig blijft mijn focus muziek, maar als ik zou willen acteren, is het voor Xavier." Voorlopig zullen we Adele dus niet meteen in een blockbuster spotten, maar wie weet krijgt de Canadese regisseur haar wel nog eens voor de lens!

18. Ze is geen boekenwurm

Adele is niet meteen verslaafd aan boeken, ze spendeert vrijwel al haar tijd aan zingen. Het laatste boek dat ze las was Roald Dahls 'Matilda'... toen ze zes jaar oud was!

19. Ze behaalde haar rijbewijs op haar 25ste

Als je Adele heet, hoef je niet meteen op je 18de je rijbewijs te behalen. De zangeres had simpelweg geen tijd door haar drukke tourschema en nieuwe muziekreleases. Plus, als je de hele tijd wordt rondgereden in limousines is de druk om je rijbewijs te halen vast iets minder groot. Toch was Adele erg blij toen ze op haar 25ste eindelijk haar rijbewijs behaalde!


20. Ze wil een duet op haar volgende album

Eigenlijk wilde Adele een duet op '25', maar praktisch leek dat niet mogelijk. Wel heeft Adele al met een mysterieuze man of vrouw in de studio gezeten om samen te werken. Adele houdt de lippen stijf op elkaar over wie deze mysterieuze artiest is, omdat ze het duet nog wil opnemen in de toekomst. Wie weet krijgen we dat duet dus wel te horen op haar volgende album!