Het is vandaag Internationale Dag van het Gehoor. Sam & Heidi gingen samen met jou op zoek naar de vijf mooiste geluiden ter wereld.

5. Hartslag


Tegen iemand aankruipen en op zijn of haar borst liggen en dan de hartslag horen, dat werkt op jullie ongelooflijk kalmerend. Dat is ook zo'n oergeluid. Van in de baarmoeder hé.

4. Kinderlach

Hoewel de meeste mensen crazy worden van baby- of kindergehuil, zijn de meesten onder jullie wel helemaal gek op kindergelach. Wegens schattig, aandoenlijk en zo oprecht. Kietelen maar en de hemelse geluiden komen op je af.

3. Blikje bier

Op een festival in het zonnetje staan en een blikje bier opendoen: de hemel.

2. Autogeluiden

Heel veel mannen maar ook vrouwen zeggen dat ze zot zijn van de geluiden die hun auto maakt, van de motor aanzetten, maar vooral ook van het optrekken. Dat heeft iets woest, iets wild, iets onstuimig en soms ook iets johnny.

1. Natuurgeluiden

En dat is eigenlijk wel tegenstrijdig, want met z'n allen zijn wij de natuur compleet kapot aan 't maken, terwijl we wel zot zijn van de geluiden die uit de natuur komen. De vogeltjes die fluiten, de katten die spinnen, of de kikkers die kwaken, of van die walvisgeluiden.