Opvallend: steeds meer jongeren kiezen opnieuw voor skiën ten voordele van het snowboarden. Dat inspireerde Sam & Heidi om samen met jou een lijstje te maken van wat (buiten skiën en snowboarden) elke skivakantie de max maakt.

5. Skifashion

Heel veel onder jullie vinden het leuk om van die zalige dikke, warme jassen en broeken aan te doen, vaak met bizarre opvallende motieven, die wel levens kunnen redden, omdat je zichtbaarder bent, en je dus minder snel omver wordt geskied. Doe daar dan nog wat moonboots bij en je bent er klaar voor. Groot pluspunt: eventuele winterkilo's zijn amper zichtbaar, niet zoals bij een bikini of zwemshort tijdens de zomervakantie…

4. Zon zonder te zweten

Een goeie skivakantie bestaat niet alleen uit kou lijden, een goeie skivakantie bestaat ook vooral uit zon, want niks zo zalig als skiën of snowboarden of 's middags eten in de zon, terwijl je niet gigantisch hard zweet, want het blijft wel koud. Zon in de winter: dat kan deugd doen.

3. Sauna

Niks zo heerlijk als na een dagje skiën in de kou dan in een warme sauna te duiken.

2. Apres-ski

Wat de strandbarretjes zijn in de zomer, zijn après-ski-tenten in de winter. Er is eigenlijk niks cools aan, en toch is dat zalig. Foute muziek, alcoholische drankjes die smaken naar vieze kruiden of chocomelkskes met wat sterke drank in en toch haalt dat de grootste debiel in ons boven. Zeker diegene die dan ook willen dansen met hun ski- of snowboardbotten nog aan. Classic.

1. Gezelligheid

Ik weet niet wat het is, misschien is het de zuivere Alpenlucht, maar er hangt op skivakanties iets in de lucht waardoor we dat gevoel van gezelligheid en samenhorigheid superhard voelen. Het is misschien ook gewoon de kou waardoor je dichter bij elkaar kruipt, of de warme uitstraling van al dat hout in de chalet, of misschien de dodelijke vermoeidheid van een skidag, of toch gewoon de chocomelk met rum van in de apres-ski tent, maar skivakanties zijn oh zo suuuper gemütlich!