Wat. Is. Het. Koud. En vooral vrouwen hebben daar last van, blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek. En daarom maakten Sam & Heidi samen met jou een lijstje van 5 dingen die je kan doen om de koude tegen te gaan.

Jezelf in fleece dekentjes wikkelen. Oké, er zijn dingen die meer sexy zijn dan dat (je partner opwinden zit er niet echt in op die manier) maar who cares als je in de plaats een warm lijf, met warme handen en voeten krijgt. Eventueel kan je tegelijkertijd ook naar Frozen kijken voor een extra winters effect. Laat de koude los. Let it go.

Je haar föhnen ook al is het droog. Op een koude dag je haardroger gebruiken, zonder dat haar haar nat is. Logisch ook, want je verliest veel lichaamswarmte langs je hoofd dus het is logisch om het langs daar weer naar binnen te krijgen.

Lekker lang in bed blijven liggen. Liefst nog samen met iemand anders. Want dicht bijeen is warm.

Warm denken. De koude zit soms in je lijf, maar vaak ook vooral in je hoofd. Iedereen zegt dat het koud is en in je hoofd doe je jezelf al kou lijden, nog voor je de deur bent buiten gestapt. Daarom : denk warm, denk Spanje, denk Hawaï, denk de Malediven en hopla, je warmt op!

Goed eten. Warm eten smaakt extra goed als het buiten koud is, maar hoe meer je eet, hoe meer vet je kweekt. En wat beschermt er goed tegen die snijdende koude? Juist ja, een goed laagske vet. Het voordeel is ook dat je eventuele vetkilo's in de winter makkelijker kan verbergen, dankzij een dikke jas. Pure win win.