Heidi heeft zaterdagavond naar de verkiezing van Miss België 2016 gekeken. Sam niet. Want hij vindt: elk jaar gebeurt exact hetzelfde. En daarom maakten ze samen met jou een lijstje van 5 dingen die altijd gebeuren tijdens een Miss België-show.

Verplicht dansnummer. Op een of andere manier hoort een dansact van de finalisten er altijd bij. Er is alleen één heel groot probleem. De meeste van die meisjes kunnen totaal niet dansen en de helft vergeet ook de pasjes. Combineer dat dan ook met een soort lange sjaal waarmee ze zo'n dansje altijd moeten uitvoeren. En het resultaat is very awkard. ALTIJD.

Veronique De Kock die eigenlijk met alle aandacht gaat lopen. Veronique werd in 1995 al Miss België, maar presenteert ook al jaren de Miss België-verkiezing op televisie. En wat een bom is dat nog altijd. Perfect tweetalig en altijd in een prachtige jurk waarin ze haar twee grootste troeven prachtig uitspeelt. Ze staat ook heel vaak naast zo'n onbekende verwaaide Waalse man, waardoor ze er nog 's extra goed uitkomt.

Wenende meisjes. Er is natuurlijk maar één meisje dat Miss België kan worden. En dan is er grote teleurstelling bij de anderen... Heel zielig.

Het badpakkendefilé. Het aspect vleeskeuring is nog altijd een topaspect in de verkiezing. Alle finalisten moeten verplicht een beetje wandelen in bikini of badpak op het podium. Maar niet zomaar, het is er ingedramd dat ze dat moeten doen met een soort van vastgemaakte glimlach. Een prachtig, uniek schouwspel.


De vragenrondes. Oké, het is keihard leedvermaak, we moeten daar eerlijk in zijn. Maar het is stiekem heel erg funny om naar te kijken, omdat je daar zelf ook vaak heel goed en slim uitkomt. Denk aan de kandidate van twee jaar terug die ervan overtuigd was dat de Eerste Wereldoorlog 10 jaar geleden plaatsvond. En afgelopen zaterdag nog werd aan één van de finalisten gevraagd wat de hoofdstad is van Vlaanderen. Het meisje antwoordde Paul Magnette. Nieje, nieje, nieje.