Het wordt een ontzettend zonnig verlengd weekend en dus gaan we massaal naar het pretpark. Sam & Heidi maakten vanmiddag samen met jou een lijstje van 5 dingen die iedereen herkent in het pretpark.

5. Iemand blijft bij de rugzakken

Want rugzakken mogen niet mee in de attractie. En dus blijft iemand van de groep (meestal de mama) bij de rugzakken waken. Hij of zij moet dan ook uuuuren alleen wachten.

4. De attractiefoto's bekijken maar niet kopen

Want die zijn superduur! Maar toch gaat iedereen altijd even kijken welke belachelijk smoel hij of zij getrokken heeft toen het karretje van de attractie in de afgrond dook.

3. Een natte broek

En dan hebben we 't niet over plassen omdat je bang was in de rollercoaster, maar over een natte broek door de waterattractie. Altijd leuk in de zomer!

2. Dure lunch

De "pret" in pretpark komt niet van de pret die je ervaart als je daar iets eet. Boterhammetjes meenemen is de ideale oplossing, maar dat lukt niet altijd en dan moet je iets kopen in de selfservice-restaurants van het pretpark. Reken op slechtdoorbakken frieten die veel te duur zijn.

1. Wachtrijen

Pretparken betekenen attracties. Maar voor je in een attractie mag, moet je eerst aanschuiven. En wachten is niet prettig. Er is eigenlijk maar 1 ding dat je kan doen en dat is de boodschappen van mensen lezen. Geschreven op de muur of gekerfd in het hout, van mensen voor jou die hetzelfde wachtende lot onderging.