De kans dat je op natuurlijke wijze zwanger wordt van een vijfling is één op 55 miljoen. Maar het is de 26-jarige Kim Tucci uit Australië overkomen... Daarom hebben Sam & Heidi samen met jou vanmiddag een lijstje gemaakt van 5 dingen die je zeker herkent als je in een groot gezin bent opgegroeid.

Geen privacy. België is een dichtbevolkt land, dat wil zeggen dat de meeste huizen rijhuizen zijn, waar niet altijd gigantisch veel plek is. In een groot gezin heeft dan ook niet ieder kind een eigen kamer, laat staat een eigen badkamer. Op je gemak zijn, of een vriendje of vriendinnetje uitnodigen: forget it. Vaak een reden tot grote ergernis.

Vechten voor je eten. Kinderen die in grote gezinnen opgroeien, zijn vaak goeie en snelle eters. Omdat ze weten dat als ze niet snel eten opscheppen en opeten, er een broer of zusje mee weg is. Eigen eten eerst, geen politieke slogan, maar keiharde noodzaak voor wie met behoorlijk wat broers of zussen zit.

Er is altijd iemand op wie je kan rekenen. En iemand die je goede raad kan geven.

Korting. Eén van de grootste voordelen van lid zijn van een groot gezin zijn de kortingen op bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Trein, tram en bus kosten een pak minder of zijn zelfs gratis. En ga je op uitstap met een groot gezin gaat, dan is er zelfs een grote kans dat je aan het groepstarief binnen mag. Oké, je betaalt dus gigantisch veel aan luiers de eerste jaren, maar nadien krijg je 't min of meer terugverdiend met interessante kortingen, zonder dat je er bonnekes voor moet uitknippen.

Nooit rust. Wil iedereen godverdoeme 'ns 5 minuten zijn mond houden! De kans dat die zin in een groot gezin wordt geroepen is bijzonder groot. Meer volk is namelijk sowieso meer lawaai. Wie opgegroeid is in een groot gezin kent dan ook het concept stilte absoluut niet. Er is altijd wel iemand die aandacht nodig heeft en daarom roept. Maar voor de complete rust die je opgeeft, komt er natuurlijk wel massa's liefde in de plaats. En ergernis, dat ook een beetje.