Als het van luchtvaartmaatschappij Qatar Airways afhangt, vlieg je binnenkort in één ruk van Doha naar Auckland. Meteen goed voor de langste rechtstreekse passagiersvlucht ter wereld, zowel in afstand als tijd. De route is goed voor een afstand van 14.538 kilometer en de vlucht zou meer dan 18 uur duren.


Lijst van 5 dingen die je kan doen om de tijd te doden op het vliegtuig:


5.Flirten met het cabinepersoneel en/of andere passagiers. In een vliegtuig zitten veel mensen op een paar vierkante meters, dat kan onaangenaam zijn in sommige gevallen, maar ook bijzonder aangenaam in andere. Zeker als je op personen in uniform valt, dan is het vliegtuig nemen, genieten met een grote G. Check the cabin crew of be lucky en vraag voor een rondleiding in de cockpit. En niet alleen het vliegtuig vliegt, maar ook de tijd.

4. Goed eten en drinken. In een vliegtuig kan je niet weg, zo simpel is het. En wat doen heel veel mensen dan, eten en drinken uit verveling. Tegenwoordig is dat allemaal betalend, maar het is onmisbaar. Een cola'tje hier, een pasta'ke daar, wat chipkes hier en een gin tonicske daar. Koppel het nuttige aan het aangename en eet en drink erop los. Een groot nadeel wel, dan moet je regelmatig naar toilet. En toiletten op vliegtuigen zijn nu niet echt the place to be.

3. De mile high club, als je dan toch in de lucht bent kan je je maar beter amuseren.

2. Slapen. Tenzij je in businessclass vliegt, en face it, de meeste hebben die class nog nooit van binnen gezien, dan is slapen in het vliegtuig eigenlijk echt wel een opgave, want hoe wring je je als mens op zo'n kleine ruimte in een bepaalde houding die het toelaat om in slaap te vallen. Maar het is zo'n genot als het lukt, want voor wie slaapt, gaat de tijd veel sneller voorbij. Gigantische nekpijn en een goeie jetlag, moet je er wel bijnemen.


1. Dinges op de iPad. Hoe mensen lange vluchten overleefden pakweg 10 jaar geleden en daarvoor. Het is voor ons allemaal een raadsel. Want de iPad is jullie grootste vriend in het vliegtuig, zoveel is duidelijk. Er worden series op gekeken, spelletjes op gespeeld, boeken op gelezen, muziek op beluisterd, de mogelijkheden zijn eindeloos. Al is iedereen het er wel over eens. Dringend tijd dat er overal in het luchtruim een keer Wifi komt (en van die goeie die gratis is).