Herken je het? Dan toon je eens je goed hart en leen je iets van je persoonlijke spullen uit aan een vriend, familie, (verre) kennis, buur, collega, ... En als je er zelf niet meer 1000 achter vraagt, zie je het negen van de tien kansen niet meer terug.

5. Medicijnen

Jij hebt altijd een Dafalgan bij, gewoon omdat je weet dat je vaak last hebt van hoofdpijn. Maar als iemand van je collega's plots hoofdpijn krijgt, leen je met plezier je Dafalgan aan hem of haar. De kans dat je een nieuwe Dafalgan terugkrijgt, is redelijk pijn...

4. Eten

"Oh, mag ik daar een stukje van? Dat ziet er kei lekker uit." of "Pfff, ik heb écht kei veel honger. Mag ik een stukje van jou?". Je krijgt het nooit over je hart om alles zelf op te eten, dus deel je graag (nee, je helemaal niet graag) een beetje van je eten. Maar eigenlijk roept je binnenin "Joey, doesn't share food!".

3. Kleren

Waarschijnlijk is dat vooral iets dat bij vrouwen gebeurd, want mannen delen niet zo snel kleren. Bij vrouwen is het soms bijna een raadsel welke kleren nu eigenlijk van jou waren en welk kledingstuk je al sinds het begin der tijden van iemand anders hebt geleend.

2. Geld

Dat kan volgens jullie gaan van een euro voor een cola uit de automaat op het werk, tot een lening voor een auto. Heel veel mensen zien hun geld niet terug, en niets is zo lastig als te moeten bedelen om je eigen geld terug te krijgen!

1. Multimedia

Of dat nu een boek is, een dvd of een game: je leent ze met de beste bedoelingen uit, maar je krijgt ze waarschijnlijk nooit meer terug tenzij ze lichtjes beschadigd zijn. En wees eens eerlijk: hoeveel DVD's in jouw kast zijn er van jou?