Vrouwen moeten vaker naar de wc dan mannen. Zeker vrouwen op leeftijd. Dat blijkt wetenschappelijk bewezen te zijn. Dus is de vraag: hoeveel tijd verlies je daar mee? En kan je plassen niet combineren met iets nuttigs? Sam & Heidi maakten samen met jou een lijstje van 5 dingen die je óók kan doen op het toilet.

Iets eten. Hier zijn we toch wel door verrast, maar heel veel mensen eten ook iets op het toilet. Je kan het zien als een soort multitasken, al lijkt het ook wel alsof die mensen meteen iets willen opvullen, wat hun lichaam net verlaten heeft. We snappen het niet zo goed, maar we vermoeden dat psychologen hiervoor wel een verklaring hebben, iets met verlatingsangst ofzo.

Bellen. Heel veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om het potbezoek te combineren met een gesprek met de familie. Enige nadeel, omdat de meeste toiletruimtes betegeld zijn, klink je al snel heel hol, maar hol klinken, op toilet, eigenlijk is dat logisch.

Iets lezen. Lekker ouderwets. Een boek of een krant.

Creatief zijn. Heel veel mensen krijgen ideeën in hun hoofd, terwijl ze op de pot zitten. Soms is een toiletbezoek dus niet een zuivere ontlasting, maar ook een soort van creatief proces. Zelfs de grootste genieën hebben al toegegeven zwaar geïnspireerd te worden op de pot. Dus niks om je over te schamen!

Smartphone checken. Facebooken, Twitteren, chatten, Tinderen, het gebeurt de godganse dag en dus ook gewoon lekker op het toilet.