Het allergieseizoen is weer begonnen, maar het enige wat je nog in je medicijnenkastje vindt is een doosje pillen tegen allergie uit 2012. Kan je die nog slikken? 't Hangt van medicijn tot medicijn af. Maar Sam & Heidi vroegen zich wel af: welke voedingswaren kan je na vervaldatum nog opeten?

5. Sausjes

In sausjes zitten zoveel kruiden en zoveel zuren, bijvoorbeeld azijn, dat ze eigenlijk amper kunnen vervallen.

4. Chocolade

Chocola kan zo wel wat uitslaan als het er lang ligt, maar echt slecht wordt het nooit, dankzij al die suikers. Chocolade is dan ook perfect langer te bewaren. Maar welke gestoorde mens kan chocolade in huis houden zonder daarvan te eten voor de vervaldatum? Lijkt me onmogelijk!

3. Chips

Chips vervalt niet. Nooit. Ze worden misschien wat wak. Maar er zijn mensen die dat lekker vinden.

2. Koffie

Koffie is één van die producten die zelfs nooit zouden vervallen. Vandaar dat natuurlijk ook de voedselbanken daar elk jaar megacontent mee zijn.

1. Yoghurt

Yoghurt is eigenlijk het resultaat van melk met bacteriën, dus ergens is yoghurt sowieso al vervallen, maar het zijn gelukkig sympathieke bacteriën die ervoor zorgen dat je iets heel zuur krijgt dat tegen stoute bacteriën beschermt. Af en toe kan er zo wel een schimmelke van boven komen, maar in principe is dat er af te schrapen en kan je nog smullen van wat er onder zit. Tenzij je goesting natuurlijk over is bij het zien van schimmel en eventueel wat haar. Laat het dan gewoon maar staan.