Ondankbare kinderen: elke ouder krijgt er wel eens mee te kampen. Maar voor Julie, een alleenstaande moeder van twee zonen uit de Canadese stad Toronto, was de maat vol. Na een ruzie met haar zoon Kevin stuurde ze hem een gepeperde factuur voor alles wat voor de jongeman een evidentie is.

Als kind vinden we nogal veel evident. Daarom maakten Sam & Heidi samen met jou een lijstje over dingen die ouders doen die kinderen als evident beschouwen.

5. Mentale begeleiding

Ouders zijn mensen bij wie je altijd terecht kan, dat komt door die onvoorwaardelijke liefde: geen betere schouder om op uit te huilen. Heb je 't moeilijk, dan zijn ouders de beste steungevers op de planeet, die soms zelfs een psycholoog kunnen uitsparen. Da's voordelig uiteindelijk hé.

4. Opvoeding

Het voelt vaak als bijzonder irritant aan dat ouders je willen opvoeden, maar eigenlijk is dat voor ons eigen goed. Ze willen ervoor zorgen dat we niet uitgroeien tot seriemoordenaars met één of andere verslaving. We nemen dat als zeer vanzelfsprekend, maar eigenlijk is het dat niet. Een welgemeende danku voor sturing in het leven, dat moet kunnen.

3. Geld

Ouders betalen álles. School, tekenles, sport,... En de factuur van de gsm.

2. Transport

Vergeet taxibedrijfen of Uber, de echte transporteurs zijn ouders voor hun kinderen: voetbaltrainingske hier, muziekscholeke daar. Als ouders hun kinderen daarvoor een onkostenvergoeding zouden aanrekenen, was elk kind tegen meerderjarigheid ronduit failliet.

1. Hotelservice

Kost en inwoon, kinderen nemen dat als vanzelfsprekend, maar eigenlijk is dat nogal een service. Hotel Mama klinkt misschien minder exclusief dan Hotel Hilton, maar de service is er vaak niet minder om, koesteren die handel!