Marthe van K3 heeft een relatie met... de zoon van Gert Verhulst. Dat zorgt natuurlijk voor heel wat hilariteit. Want: zo vader, zo zoon. En dus maakten Sam & Heidi vanmiddag samen met jou een lijstje van 5 dingen die we van onze vaders hebben geleerd.

5. Omgaan met vrouwen

Voor alle duidelijkheid: 'omgaan' met vrouwen en niet 'geweldig goed omgaan' met vrouwen, want vaders hebben blijkbaar wel de neiging om hun vrouwenkennis te delen, al is die niet altijd even sterk.

4. Omgaan met gênante momenten

We zien onze vaders graag, maar er is ook een rode draad in veel situaties met die vaders. En dat is gêne. Toen vroegere klasgenoten langskwamen, toen je je lief voorstelde,... Maar het zijn die gênante momenten die ons sterker en gewapend maken in het latere leven. Bedankt papa.

3. Wijze levenslessen

Af en toe zeggen vaders ook zinnige dingen. Af en toe. En die onthoud je dan en geef je op jouw beurt door aan je eigen kinderen.

2. Op café gaan

Al generaties lang gaan mannen graag op café. Vrouwen natuurlijk ook, maar mannen nog liever en vaak ook nog langer. En vaak is dat iets dat aangeleerd wordt door de vaders. Een eerste keer een pintje drinken is vaak een prachtig vader-zoonmoment dat niet snel vergeten wordt.

1. Klussen

De meeste vaders blinken niet echt uit in de dagelijkse huishoudelijke taken zoals wassen en strijken. Maar een gat boren, een kader ophangen, een lamp vervangen en het gras afrijden: daar blinken ze vaak in uit. En het zijn die prachtige talenten die worden doorgegeven, generatie na generatie. Papa, ik lijk steeds meer op jou.