Uit onderzoek blijkt dat mannen dan tóch beter zijn in het in mekaar zetten van meubels uit de Ikea dan vrouwen. Sam & Heidi namen dit bizarre berichtje als aanleiding om een lijstje te maken van 5 dingen die iedereen die naar Ikea gaat herkent.

Het volproppen van de gele zak. Misschien dat je denkt dat het haalbaar is om het volledige parcours van de Ikea te doorlopen zonder gebruik te maken van die zak, wel forget it. Na ongeveer een 4e van het parcours plooi je en van 't moment dat je zo'n zak in je handen hebt, ben je voor goed verloren. De zak zal tegen dat je de kassa bereikt volledig vol zitten, wat sowieso ook nog voor ambetante momenten zorgt richting parking, omdat je die gele zak aan de kassa moet laten liggen.

Hotdogske eten bij het buitengaan. Van winkelen krijg je honger, als je dus net drie uur hebt rondgelopen in het labyrint genaamd Ikea, dan moet je gewoon iets eten. En ja, dan kom je buiten en dan staan ze daar met hotdogs voor nen halve euro, inclusief sauskes. Ja, dan is het vlees zwak. Zowel dat van jezelf, als het vlees dat je gaat opeten.

Potloodjes meenemen. Gewoon, voor de verzameling thuis.

Alle producten herkennen. Wandelen door de Ikea is eigenlijk wandelen door alle livings van al je vrienden samen. "Moh kijk hier, da's de Billy-boekenkast van in de living van de Luc, och diene Expedit staat bij ons Nele ook, en och kijk dat is dat schilderij met Audrey Hepburn op dat mijn zus ook heeft". Ikea, een waar feest van de herkenning.

Balletjes met frietjes eten. Hoe goedkoop en interessant hun meubelen ook mogen zijn, het hoogtepunt van de dag blijft het moment waarop je in de kotbullar met frietjes en raar rood confituurke vliegt. Oké, er zitten stukskes paard in, maar dat laten we niet aan ons tijdelijk zweeds hart komen. Smülle mär!