We lazen vandaag over een zwaar onderschat probleem: slaapeten. Heel wat mensen worden 's nachts wakker met een klein hongerke en gaan dan even naar de koelkast. En dus vroegen Sam & Heidi zich af wat jij het liefst eet 's nachts.

5. Ijs

Eén van de meest kant en klare gerechten die bijna iedereen in huis heeft: ne goeie pot crème. Open doen en lepelen maar. Het grote voordeel van ijs is ook het troostende effect, ideaal dus als je zou wakker liggen van liefdesverdriet.

4. Ene met hesp of ene met kaas

's Nachts naar beneden gaan en een boterhammeke smeren met een schelleke hesp of kaas. Eventueel ook aangevuld met zo'n beetje mosterd.

3. Chips

Als je niet kan slapen, is alles wat vettig is het allerlekkerst. Een zakje chips leegvreten en je kan er weer tegen.

2. Koeken

Bij voorkeur met chocolade in. Al worden er ook blijkbaar vooral koeken van de kinderen gepikt, van die Smurfen- of Plopkoeken of van die dinosauruskoeken. Dat zijn gewoon de drugs van de volwassenen als de nacht valt.

1. Restjes avondeten uit de frigo

Dat kan een spaghettike zijn of een vogelnestje of zo een restje kip, maakt niet uit, als we 't maar rap kunnen binnensteken. Want opwarmen doen we liever niet 's nachts. Gewoon mond open en binnenduwen, zodat we met een lekker volle maag weer horizontaal kunnen gaan en indommelen.