Maandag gaat de Top 500 van de 90's van start. In die periode werd geweldige muziek gemaakt. Maar we moeten eerlijk zijn, er zijn ook dingen uit die tijd die niet moeten terugkomen.

5. Broeken met rokjes erover

Compleet nutteloos. Echt, een rok over een broek, waarom toch, zeker ook in zo'n vieze stretchstof, en van het merk Toi Mon Toi. Vaak werd het ook gecombineerd met een crop top, zo'n pulleke dat precies te warm was gewassen met een blote buik tot gevolg. Ongeveer 1 procent van de bevolking geraakte daarmee weg, de andere 99 was gejost.

4. Walkman

Muziek was ook voor ons in de 90's allemaal belangrijk, en we moesten er ook echt iets voor over hebben om dat te transporteren in het superonhandige ding, genaamd de walkman.

3. Chokerketting


Of andere foute gadgets zoals de Furby, trollen, kleine rugzakjes of heuptasjes etc.

2. Flippo's

Het was dikke kinderpret in de 90's die flippo's. Spelen op de speelplaats en al, al zorgden die flippo's ook voor gigantisch veel verzamelstress, want je moest alle varianten van Chester La Bomba toch hebben. Nu eind jaren '90 was het gedaan met de stress want toen stikte er iemand in een Flippo en de rage was over en out.


1. Buffalo's

Ze zijn zo legendarisch, de afschuwelijke plateauzolen van het merk Buffalo. De Spice Girls waren in de 90's zowat de ambassadrices van die schoenen, terwijl sommige veelal foute dudes uit de 90's zich ook wel 's aan Buffalo's waagden. Je had ook nog andere schoenen zoals Dr Martens en Palladiums, maar die zijn echt back, dat is weer megatrendy om te dragen. Ik vrees dus dat we met z'n allen zeer binnenkort weer modisch verplicht worden tot het dragen van buffalo's.