Volgens een Amerikaans onderzoek nemen we best niet te snel aan dat mensen die we als vrienden beschouwen, hetzelfde over ons denken. Want in de helft van de gevallen zou dat niet het geval zijn. En daarom maakten Sam & Heidi vanmiddag samen met jou een lijstje. Hoe herken je echte vrienden?

5. Elke foto liken op social media

Vriendschap zit 'm soms in kleine dingen en dat kan best ook in de ongeschreven regel zitten om altijd mekaars Facebookfoto's te liken en eventueel ook te voorzien van een lief berichtje. Want dat is echte vriendschap. Zeker in deze moderne tijden.

4. Geen woorden nodig om mekaar te begrijpen

Je kan alles tegen je beste vriend of vriendin zeggen, maar vaak moet je 't ook gewoon NIET zeggen. Want je beste vriend kan het aan je zien als er iets mis is.

3. Behoeden voor dronkenschap

Goede vrienden gaan regelmatig samen op stap en drinken ook al eens een pintje of een wit wijntje samen. Maar ze zijn ook zo slim om mekaar daarbij te beschermen als het dreigt uit de hand te lopen door ervoor te zorgen dat de ene zijn of haar lief niet bedriegt of niet in de goot eindigt. Hoewel, volgens sommigen onder jullie zijn het ook de grootste vrienden die mee het diepst gaan.

2. Altijd bereikbaar zijn


Echte vrienden zijn er voor mekaar wanneer je ze nodig hebt. Of dat nu 3 u 's middags of twee uur 's nachts is, ze staan voor je klaar voor groot verdriet, of gewoon voor een kleine ambetantigheid, daar zijn vrienden voor.

1. Eerlijk zijn

Echte vrienden maken het verschil door eerlijk te zijn. De ene vriendin die tegen de andere zegt: "Ge staat echt niet met dat kleedje", of de ene vriend die tegen de andere zegt: "Ge stinkt naar 't zweet jong". Dat zijn dingen die grof kunnen klinken, maar net vriendschappen sterker kunnen maken door die eerlijkheid. Zeg dus waar het op staat, want dan duurt eerlijkheid en vriendschap het langst!