De gemiddelde automobilist is iets meer dan de helft van de rijtijd op de één of andere manier afgeleid. Dus vroegen wij ons af: wat leidt ons dan het meest af in de auto? Sam & Heidi maakten samen met jou een lijstje vanmiddag.

5. In de handtas rommelen

Heel veel vrouwen zijn tijdens een autorit op zoek naar iets: naar hun gsm, naar hun lippenstift, naar een snoepje, naar een koekje,... Maar de meeste vrouwen hebben een soort van gigantische zak als tas waardoor het zoeken naar het item dat je zoekt bijzonder lang kan duren en dus ook gevaarlijk is, niet alleen voor een ongeval, maar ook door zo het overstretchen van uw arm, als je zo iets van op de achterbank wil halen.

4. Autoradio

De meeste mensen kunnen niet zonder radio of muziek in de wagen, zeker niet in de file, maar sommige mensen kunnen ook geweldig opgaan in wat er uit hun radio komt. Excuseer.

3. GPS

De GPS of apps waarmee je de snelste route zoekt: het zal ons altijd bezighouden.

2. Joelende kinderen

Kinderen zijn de grootste schatten op aard, maar soms kunnen die schatten ook gigantisch irritant zijn. Dat wat er op de achterbank zit wil eten, drinken, iPad kijken of gewoon zeuren. Ongelooflijk lastig in de auto, want niemand kan weg, en dat leidt af.

1. GSM'en


Hoewel iedereen weet dat het oliedom is en dat alle onderzoeken ter wereld al hebben aangetoond dat bellen of sms'en je kans op ongevallen verhoogt, toch doen het we het nog allemaal massaal. Want er bestaat maar 'ns die kans dat we iets zouden missen.