Blijkbaar kunnen we ons maar 8 seconden na mekaar concentreren. Daarmee doen we slechter dan goudvissen. Die kunnen zich een seconde langer concentreren. Opvallend: in het jaar 2000 konden we ons nog 12 seconden lang concentreren. En daarom maakten Sam & Heidi vanmiddag dit lijstje.

5. Eten

Uiteraard moet een mens voldoende eten om zich überhaupt maar 1 seconde te kunnen concentreren. Maar we worden ook afgeleid door eten of de gedachte aan eten en kunnen dan ook echt fantoompijntjes voelen in de maag.

4. De zon


Of ze nu letterlijk in je ogen schijnt of je gewoon de gedachte hebt aan de zon buiten of eventueel op een verre bestemming: de zon leidt af. Zeker in deze donkere tijden van regen, storm en onweer. Maar ze kan ook zo deugd doen hé.

3. Muziek

Sorry dat we goeie muziek op de radio draaien :-(

2. Lekkere lijven

Die lijven kunnen van het mannelijke type of het vrouwelijke type zijn. Naakt of aangekleed. Dat hangt van je voorkeur af. Maar dat ze ons afleiden is zeeeer duidelijk. En als het warm is zéker.

1. Smartphone

Het was het te verwachten antwoord uiteraard in deze moderne tijden, waarin social media ons leven voor een groot stuk beheersen. Maar er is geen grotere afleiding dan de smartphone. En dan zeker dat rode cijfertje boven de app dat je laat weten dat je met meldingen zit. Meldingen die uiteraard niet kunnen wachten en gecheckt moeten worden.