5 dingen wie we allemaal herkennen tijdens een barbecue
03 mei 2016
03 mei 2016
Dit weekend is het nergens in Europa zo warm als in ons land. En dat wil zeggen dat alle Belgen de barbecue bovenhalen. Daarom maakten Sam & Heidi samen met jou dit lijstje.
Bij de meeste barbecues is er één persoon, sowieso een man, die zich opwerpt tot vleesmeester. Hij is de verantwoordelijke van het vuur en de cuisson van de brochetten. Geen dankbare job, want qua timing niet evident.
't Is niet omdat er één vleesmeester is, dat de andere mannen zwijgen. Integendeel. Elke man rond de tafel heeft namelijk een mening over het type toestel waarmee gebarbecued wordt.
Er is eigenlijk niks zo seksistisch als barbecueën. Want zo goed als altijd staan de vrouwen in voor de groentjes en de mannen voor het vlees.
De hoeveelheden inschatten voor een barbecue, dat is aartsmoeilijk. Niet alleen de hoeveelheid vlees, maar zeker ook de sidedishes. De kans dat je de komende dagen nog met het hele gezin pastasalade moet vreten is groot, heel groot. Eventueel vergezeld van een overgebleven satéke.