Uit Brits onderzoek blijkt dat mensen die lijden aan misofonie (dat is haat voor bepaalde geluiden) weleens een genie zouden kunnen zijn. Bizarre conclusie, maar wij zijn fan. Want wat is er hatelijker dan verschrikkelijke geluiden? Sam & Heidi maakten vanmiddag samen met jou een lijstje.

5. Een hoestje

Mensen die hoesten door een verkoudheid ofzo zijn een beetje ziek en dat is op zich erg en niet tof. Maar het is soms moeilijk om daar begrip voor te hebben als ze zo'n irritant zacht hoestje hebben. Dat is vaak veel irritanter dan het geluid van een keer goed door te hoesten.

4. Smakken

Niks zo hatelijk als mensen die niet met hun mond dicht eten. In dezelfde categorie: slurpen.

3. Huilende baby's

En dan vooral huilende baby's die op geen enkele manier aan ons gelinkt zijn. En het ergst zijn huilende baby's in een vliegtuig omdat je dan niet weg kan. En dat is eigenlijk wel erg want vaak kunnen ouders en baby daar eigenlijk niet aan doen en is het gewoon een geval van slechte timing.

2. Isomo

Er is een reden waarom isomo ook piepschuim wordt genoemd. Want als je dat vast hebt en door je vingers laat gaan, maakt dat een irritant gepiep waarvan iedereen kippenvel krijgt. Even irritant en in dezelfde categorie: Oasisschuim om te bloemschikken.

1. Nagels op een schoolbord

Tegenwoordig werken de meeste scholen met smartboarden waardoor het krijtbord niet veel meer gebruikt wordt, maar het geluid dat zo'n bord maakte als er nagels of krijtjes op kwamen, staat in ons aller geheugen gegrift.