Kort voor zijn vroege dood deed Nederlander Wim een flesje parfum cadeau aan zijn vrouw Stefanie. Elf jaar later is dat bijna op en start Stefanie een zoektocht om de geur die haar doet denken aan de tijd samen met haar man, niet kwijt te raken.

Hét bewijs dat geuren heel wat emoties oproepen. En dus maakten Sam & Heidi vandaag samen met jou een lijstje.

5. Pas gewassen kleren

En dan zeker die met wasverzachter. Die de hele dag buiten hebben kunnen drogen op een mooie zomerse dag. Dat ruikt zo fris, zo lente-achtig, zo zalig.

4. Baby's

Iedereen heeft al wel 'ns, al dan niet stiekem, gesnuffeld aan een baby. Hopelijk was die baby dan familie, anders is het raar. En dat is een geur die zalig is. Een beetje zoetekes ook, al is het vaak gewoon de Zwitsal.

3. Versgemaaid gras

Als papa het gras heeft afgereden, ruikt de tuin het lekkerst. In dezelfde categorie: als het geregend heeft op een warme lentedag.

2. Brood

Niks zo zalig, aromatisch, en heerlijk als die geur van versgebakken brood.Die geur geeft ons een warm, huiselijke, geruststellend en gelukzalig gevoel. Voor de hipsters: geen idee of dit ook met glutenvrij brood werkt.

1. Koffie

Koffie heeft al veel mensen gered van de ondergang, vooral dan 's morgens. Niet alleen door de cafeïne die erin zit, maar ook door die fantastische, lichtjes bedwelmende en toch opkikkende geur. Eigenlijk is koffie een legale drug. Een drug met de beste geur op de planeet. Koffie, ga nooit weg, we need you.