Stad Oostende organiseert een kluscursus voor weduwen. Want die vrouwen hebben vaak een garage vol werkmateriaal maar weten niet hoe ze het moeten gebruiken.

Sam & Heidi gebruikten dit bericht als aanleiding om samen met jou een lijstje te maken van 5 klusjes die het vaakst blijven liggen.

Plinten. Een huis is perfect leefbaar zonder plinten. Dat is zo, maar eerlijk, het ziet er dan wat slordig uit. En toch is het zo dat mensen vaak jaaaaaren in hun huis wonen, vooraleer ze 't voorzien van plinten. Eerlijk, het is ook niet het meest boeiende klusje op de planeet, kan er iets mee te maken hebben.

Schilderwerken. Een huis dat geschilderd is is mooier dan een huis dat niet geschilderd is. Dat is zo. Maar het is toch soms zooo ontzettend moeilijk om die kleuren te kiezen. Ga je voor veilig wit of doen we ne keer zot met rood. We geraken er niet uit en wat gebeurt er dan? Niks. Er wordt niet geschilderd.

Lekkende kranen. Elke badkamer of keuken heeft er op een bepaald moment last van. En hoewel het pure waterverspilling is en vaak ook een irritant geluid maakt, laten we de herstelling ervan heel lang aanslepen.

Kaders of spiegels ophangen. In de meeste huishoudens is het zo dat de vrouw mooie kaders koopt om de muren wat te versieren. Eventueel met wat fotootjes bij, maar dan is het in de meeste huishoudens wel de taak van de man om dat gat te boren. En dat is niet dringend en de meeste mannen zien ook niet echt het verschil tussen een muur met of een muur zonder kader. Bijgevolg, de meeste kaders leiden hun leven op de grond.

Kapotte lamp vervangen. Op zich is dat geen grote uitdaging, gewoon efkes naar de winkel, een nieuwe lamp kopen en ze er bijgevolg indraaien. En toch blijft het soms maandenlang aanslepen.