Op een veiling van Christie's in New York werd eerder deze maand liefst 158,4 miljoen euro betaald voor het schilderij 'Liggend naakt' van de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani.

De koper is Liu Yiqian. De Chinese miljardair betaalde het schilderij met zijn American Express-kredietkaart. Liu is een fervent kunstverzamelaar, maar er was volgens hem nog een andere reden waarom hij het schilderij kocht. Door de aankoop krijgt hij (héél wat) spaarpunten op zijn kredietkaart. Punten die hij kan omzetten in 'frequent flyer miles', waarmee hij en zijn familie gratis kunnen vliegen. "Ik wilde eerst een privévliegtuig kopen, maar mijn vrouw overtuigde me om te investeren in kunst", zegt de Chinees.

En daarom maakten Sam & Heidi vanavond samen met jou een lijstje met 5 manieren om dingen goedkoper te kunnen krijgen.

Naar de markt gaan. We hebben de gewoonte om zoveel mogelijk in de supermarkt te kopen, maar voor dezelfde groenten en fruit betaal je op de markt vaak veel minder dan in de winkel. Zeker als je zo rond de middag na de markt gaat, als er zo al wat kramen aan 't opkrassen zijn. Ideaal om op zo'n moment van die veel te dure beskes aan een voordeeltarief te kopen.

Bonnekes uitknippen. Eigenlijk is dat belachelijk veel gedoe, zeker in deze digitale tijden, maar je kan er wel goedkoper mee uitkomen. Tenminste als je die bonnekes dan niet net vergeet als je gaat winkelen, want dan heb je er just niks aan. 't Zelfde ook met van die niet gedigitaliseerde klantenkaarten. Rommel is het.


Groepsaankoop. Je kan héél veel dingen kopen met een groepsaankoop. En dat is supervoordelig.

Online winkelen. Als je exact weet wat je wil hebben, is het zeker de moeite om dat item te googlen, de kans bestaat namelijk dat je 't ergens online goedkoper vindt dan in de winkel. Zeker als je dan ook nog 'ns op kortingscodes van die online winkel googlet. Het is een beetje werk, we know, maar het kan je veel euro's besparen.

Gewoon vragen. Onder het mom 'geen korting' heb je, 'wel korting' kan je krijgen, moet je gewoon je stoute schoenen aantrekken en vragen of er niks af kan. Wat daarbij altijd helpt, is lef hebben, lief lachen en jong zijn of er jong uit zien, waardoor je nog altijd kan terugvallen op een soort van studentenkorting. Oké, je gaat niet evenveel korting krijgen als in de souks van Marrakech, maar met een beetje geluk geven ze jou hier toch ook een very good price, een special offer for you my friend.