Het stond vandaag in de krant: de muggenplaag is aangebroken! Daarom vroegen we aan jullie wat de vijf beste manieren zijn om je te beschermen tegen muggen. Hier het resultaat.

5. Een relatie beginnen met iemand die altijd gestoken wordt.

Het klinkt opportunistisch en dat is het ook, maar je kan er maar goed mee zijn. Een soort van bliksemafleider zeg maar. Misschien een rare vraag om op een eerste date te stellen, 'word jij vaak gestoken door muggen?' Maar toch niet te lang mee wachten.

4. Gin Tonic drinken.

In tonic zit kinine, en kinine beschermt je tegen de muggen. Allemaal Gin Tonic drinken dus vanavond!

3. Een ventilator.

Dat zorgt niet alleen voor wat verfrissing bij warme nachten, volgens jullie werkt het ook om muggen als het ware te desoriënteren en weg te doen vliegen. Bijkomend voordeel is dat als de mug zo dom is om tegen de ventilator te vliegen , ze het meestal niet meer kan navertellen aan haar collega-muggenvriendjes.


2. Muggenspray, -zalf, -lotion.

Jezelf vol smeren met spraykes, zalfkes en lotionnekes. het vraagt wat werk, maar het blijft een van jullie favoriete middelen, ook al stink je daarmee als een soort van citronella-bom werkelijk uren in de wind. Het helpt wel. Enige nadeel is dat je naast muggen ook vaak mensen op een grote afstand houdt.

1. Een muskietennet.

Wordt vaak gebruikt in het buitenland door jullie, maar het vindt meestal zijn weg niet naar de Belgische slaapkamer, daar is ook een reden voor, een muskietennet is aartslelijk, tip van magalie, het muskietennet versieren, met bloemetjes en hartjes, zodat het een knus romantisch nestje wordt.