In het noorden van Nederland is de winter écht begonnen. Bij ons kan je nog niet echt over een winter spreken, maar volgens sommige computermodellen zouden wij hier in de tweede helft van januari ook gaan bibberen. Daarom maakten Sam & Heidi vandaag samen met jou een lijstje van 5 dingen die je nu al moet doen om de winter aan te kunnen.

Eten inslaan. In Nederland waren de wegen een paar dagen niet te berijden, veel te glad, dat zou dus ook wel bij ons kunnen gebeuren. Daarom is het belangrijk dat je voldoende eten in huis hebt, dat je niet verhongerd. Altijd een goeie investering is eten in blik of bokalen, want dat vervalt niet. Eindelijk een goeie reden om in de hotdogworsten en de ravioli uit de blik te vliegen.

Toch nog 'ns het gras afrijden. Normaal gezien moet je zo eind oktober, begin november je gras voor de laatste keer afrijden, maar niet in deze legendarische winter van 2015-2016.

Een dikke trui kopen! En 't komt goed uit nu, want het zijn solden!

Moonboots en de slee van zolder halen. Want je weet natuurlijk nooit hoe hevig die winter zal worden.

Blijven eten voor 't vetlaagje. Er zijn heel veel mensen die na de feestdagen veel te veel hebben gegeten en dan de riem aantrekken. Niet doen! Want wat beschermt er beter tegen de kou dan een vetlaagske? Kijk naar de pinguïns. Blijf dus vooral eten en zorg voor een warme winter in je eigen lijf!