Het is vrijdag, in je hoofd is het al weekend.
Stel dat je je nog op je werk zit dan is het de eigenlijk de kunst om nog verder je uren uit te doen, maar eigenlijk niks te doen, zonder dat dat opvalt

Druk doen op je werk, zonder dat je druk bezig bent, hoe kan je dat het best doen?

Heel geconcentreerd naar je scherm kijken. Het vergt een beetje acteerwerk, maar niet van de Oscars-soort om het geloofwaardig te maken, probeer gewoon geconcentreerd naar je scherm te kijken. Of zelfs een beetje kwaad, alleszins probeer minstens 1 rimpel in je gezicht te trekken. Het zorgt ervoor dat je druk bezig lijkt en dat niemand je aanspreekt met een stomme vraag.

Zucht!

Want als je zucht, wek je de illusie van te verzuipen in je werk, eventueel het zuchten ook aanvullen met een klein kreuntje, en het leggen van je hoofd op je hand. Terwijl jij een klein inwendig dutje doet, denken de mensen rondom jou alleen maar, wat een workaholic toch... tjonge, tjonge.


Druk doen met een markeerstift., zoveel mogelijk printen, zorgen dat er veel papieren op je bureau liggen.


Blijven typen. Mensen die achter een computer zitten, lijken alleen maar efficiënt bezig als ze die computer ook echt gebruiken, dat wil dus zeggen, typen typen typen. Ook al heb je geen goesting meer om je in te zetten, open dan gewoon een word-document, en tik bla bla bla bla bla bla bla bla. Veel bla, maar blijf bezig.

Heen en weer lopen. Als je blijft zitten of niet beweegt, kan het opvallen dat je echt geen klop aan het doen ben. Maar wie over en weer loopt, lijkt gewoon druk bezig. Ook al ga jij nergens heen. Een extra tip van jullie om het druk druk druk-effect nog groter te maken is bij dat over en weer lopen en laptop onder de arm te dragen en ook een balpen vast te hebben. Je lijkt wel de CEO, terwijl je geen klopt doet. Heerlijk!