Sam & Heidi lazen vandaag over een onderzoek waaruit blijkt dat eenzaamheid ook écht slecht is voor je gezondheid. Daarom stelden ze samen met jou een lijstje samen met 5 middelen om de eenzaamheid tegen te gaan.

5. Neem initiatief

Wacht niet tot de telefoon rinkelt, maar doe hem rinkelen. Vraag mensen mee uit, organiseer iets, maak een Doodle aan. Mensen zijn van nature soms een beetje lui, maar dwing ze om in beweging te komen en verenig ze samen met jou op een gezellig avondje.

4. Doe vrijwilligerswerk

Eenzaam ben je volgens velen onder jullie vooral ook wanneer je je niet nuttig voelt. Ideaal dus om dan wat vrijwilligerswerk te doen, want dan word je keinuttig! Ga hier bij voorkeur niet voor eenzaam werk. Ga niet alleen ergens onkruid wieden maar doe iets met mensen. Mensen die je daarna ook dankbaar gaan zijn.

3. Op café gaan

Ga naar een café. Ga er aan de toog zitten. Praat met je buur. Simpel

2. Neem een huisdier

Dat kan een kat zijn, maar toch bij voorkeur een hond. Omwille van twee redenen volgens onze luisteraars. 1) De vriendschap die je krijgt en het feit dat er dus altijd iemand op je wacht en 2) een hond dwingt om buiten te gaan waardoor je weer kan socializen met andere mensen. Wat daarbij ook altijd helpt is een hond van een opvallend ras.

1. Zoek een hobby

Belangrijk wel dat het een hobby is die je deelt met mensen, dus niet Patience spelen thuis op de computer of gamen. Dat telt niet. Maar wél sporten, bloemschikken, een cursus fotografie, als het maar minstens wekelijks is. Zo moet je sowieso van de bank en kom je onder de mensen. Weg eenzaamheid, hallo vrienden.