Het enige positieve aan liefdesverdriet is dat je weet dat het ooit over gaat. Volgens een onderzoek dat Sam & Heidi vandaag lezen zelfs al na 90 dagen. Vanaf dan ben je weer in staat om verder te gaan met je leven. Sam & Heidi gingen vanmiddag samen met jou op zoek naar middeltjes tegen liefdesverdriet.

5. Muziek

Niks kan zo deugd doen als meehuilen met muziek, zeker omdat alle liedjes op deze planeet dan ook ineens voor jou lijken geschreven te zijn. Ben je door de 'All By Myself'-fase heen, dan kan je overschakelen naar 'I Will Survive' om vervolgens te eindigen bij een keiharde feestboenkplaat.

4. De rebound


Niet altijd aan te raden maar volgens heel wat luisteraars kan het toch helpen. Om de focus van de oude partner te verleggen naar een nieuwe scharrel, eventueel op de kop getikt op Tinder. Dat maakt het lekker makkelijk. Dit is een tip op eigen risico.

3. Op reis gaan


Eventjes weg van alles en iedereen. Gewoon tijd voor jezelf.

2. Eten en drinken

En bij voorkeur zonder mate. We weten allemaal dat vettig eten en witte wijn onze problemen niet oplossen, maar in het kader van liefdesverdriet kunnen ze de pijn soms wel even verzachten of heel letterlijk verdoven.

1. Kom buiten

Er is niks mis met eens een avond jezelf op te rollen in een fleecedeken maar maak daar geen gewoonte van, kom buiten en omring je met vrienden. Vrienden tegen wie je je verhaal doet, als is dat voor de 54ste keer. Jij mag dat en dat doet deugd. En als het er allemaal uit is, zijn die vrienden er ook om je af te leiden met vertier.