Ben John uit Engeland vroeg of hij de computer van zijn grootmoeder kon lenen. Dat was geen probleem. Uit haar recentste zoekopdrachten op Google bleek dat oma May blijkbaar op zoek was geweest naar de 'vertaling' van het Romeinse cijfer MCMXCVIII: "Wil u alstublieft het Romeinse cijfer MCMXCVIII vertalen? Dank u". Oma dacht dat het zo hoorde.

Sam & Heidi missen die beleefdheid of vriendelijkheid heel vaak op verschillende momenten. En daarom maakten ze samen met jou een lijstje vanmiddag.

5. Aan de kassa

Een plek waar het meestal hard tegen hard is om als eerste bediend te worden. Met negatieve energie all over the place tot gevolg. Voorkruipen... Doe het niet, want het kan echt mensen hun dag verpesten. En probeer niet te zuur te kijken in de rij naar andere mensen en hun aankopen.

4. In de wachtzaal

Er wordt te weinig goeiedag gezegd als je een wachtzaal binnengaat. En als je het wél zegt, word je vaak wat scheef bekeken en krijg je geen woord, zelfs geen blik terug! Jammer!

3. Bij het openbaar vervoer

Wanneer was de laatste keer dat je nog eens goeiedag zei tegen de buschauffeur? Of wanneer zei de buschauffeur eens goeiedag tegen jou? Voila.

2. Cafés en restaurants

Uiteraard zijn er obers die de klanten als koningen behandelen, maar soms kan de bediening wel 'ns wat ruw zijn en is het toch echt wel een meerwaarde als de ober iets zegt als hij bepaalde drank of eetwaren op tafel zet.

1. In het verkeer

Vroeger had je van die stickers voor op je auto: "Ik ben een hoffelijke chauffeur". Maar sinds die er niet meer zijn, is soms ook de hoffelijkheid verdwenen en dat is doodjammer. Niet te assertief rijden is soms heel aangenaam voor anderen, of misschien zelfs 'ns voorrang verlenen als dat niet helemaal strikt noodzakelijk is, maar iemand al heel lang staat de wachten. Zo creëer je geluksmomenten in andermans leven, als dat niet prachtig is.