Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts heeft in Steenhuffel de aftrap gegeven van een sensibiliseringscampagne voor de kandidaat-baasjes van huisdieren. Want huisdieren zijn geweldig, maar weet waaraan je begint. Want het is ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Sam & Heidi maakten vanmiddag samen met jou een lijstje.

5. Ze kennen de klok niet

Mensen willen graag deftig slapen zonder dat er een kat om 4u 's nachts op hun gezicht komt liggen of een hond die om half twaalf 's avonds nog een wandelingetje wil maken, terwijl jij gewoon in bed wil. Hatelijk, maar it's part of the game.

4. Ze kosten veel

Ontwormen, steriliseren, andere bezoekjes aan de dierenarts,... Een huisdier kost veel meer geld dan enkel de kosten van het eten.

3. Sanitaire ongelukjes in huis

Je moet katten en honden zindelijk maken, maar zelfs als ze dat officieel zijn, vinden er nog zeer regelmatig ongelukjes plaats. Van een drolleke achter de zetel tot een plasje op het tapijt of een klein kotske op het badmatje. Denk niet dat jouw beest dat niet gaat doen, het is classic.

2. Je meubels gaan eraan

Als je denkt dat kinderen veel kapot maken, think again. Huisdieren maken nog veel meer kapot. Knaagdieren knagen, katten krabben en honden bijten alles kapot. In ruil voor kapotte meubels krijg je natuurlijk wel veel liefde, meestal toch.

1. Overal haren


Het leuke aan huisdieren is dat ze fluffy zijn. Dat doet ons denken aan onze knuffelbeesten van vroeger, maar het nadeel is dat ze die pluizigheid dagdagelijks verliezen in jouw huis, overal haren tot gevolg. Niet alleen je huisdier wordt dan je beste vriend, maar ook de stofzuiger en van die plakrollekes om haren te verwijderen.