Een minderjarige jongen uit Staden die de voorbije dagen verschillende inbraken en diefstallen pleegde, is maandagavond opgepakt. Nadat hij een Playboy had gestolen. Wat een verschikkelijk domme diefstal! Want: hallo internet!

Maar er worden toch regelmatig kleine spulletjes gestolen. Dus maakten Sam & Heidi samen met jou een lijstje.

5. Kleding

Dit gebeurt jammer genoeg regelmatig bewust in winkels en dan is dat ook echt een probleem. Maar heel velen onder onze luisteraars hebben blijkbaar ook al regelmatig iets geript, zonder slechte bedoeling. Vaak gaat het dan om een t-shirt dat je vergeet uit te doen of de kinderen die iets hebben meegegrist.

4. Muziek

Het is tegenwoordig iets lastiger dan vroeger, maar illegaal naar muziek luisteren of naar films kijken gebeurt nog altijd en dat is ook pikken. Keihard pikken zelfs. Maar het voelt minder grof aan voor onszelf omdat je de verkoper of de maker toch niet in de ogen moeten kijken. Struisvogelpolitiek it is.

3. Een hart

Heel erg onschuldig. Maar er zijn al heel wat harten gestolen. <3

2. Balpennen

Als dit een crimineel feit was, zaten de gevangenissen nog veel voller dan ze nu zitten. Want wie heeft er niet al 'ns van iemand anders een balpen gepikt, enfin geleend en nooit teruggegeven. In diezelfde categorie: aansteker en hotelhanddoeken.

1. Snoep

Er zijn weinig luisteraars die nog nooit snoep hebben gepikt. De meesten als kleine jongen of klein meisje in de krantenwinkel. Maar ook nog heel veel onder jullie doen het onder het mom van proeven. En dan vooral in een bepaalde Nederlandse drogisterij waarvan de naam begint met een K en eindigt op Ruidvat. We vragen ons zelfs af of daar nog iemand voor snoep betaalt :-)