Zaterdag start de Sinksenfoor opnieuw in Antwerpen, al jaren een geweldige kermis. Vorig jaar was een beetje een mindere editie en dus maakten Sam & Heidi samen met jou een lijstje met 5 redenen waarom je dit jaar zeker moet gaan.

5. Om de foorkramers te steunen


Die mensen hebben het niet gemakkelijk gehad de afgelopen jaren en we hebben veel sympathie voor die mensen. Laat dus je eigen geld uitvoerig rollen of het geld van je ouders.

4. Attracties

Allemaal naast mekaar. Van heel onschuldige dingen zoals eendjes vissen en botsauto's tot familiepret als de Cakewalk. Of compleet loco dingen die 86 keer overkop gaan, terwijl ze ook nog 'ns van links naar rechts schudden. Dit is de essentie van de foor, ga dus gewoon naar de kermis en laat je misselijk maken als nooit tevoren.

3. Prijzenfestival

Altijd prijs, altijd gewonnen! Dat is niet altijd waar, maar af en toe gaat er toch ook eens iemand met een levensgrote knuffel naar huis.

2. Het eten

Oliebollen, suikerspinnen,... Op de kermis heb je geen haute cuisine, maar wel foor cuisine. En dat eten we misschien nog liever dan die haute cuisine. Stoemp het dus gewoon allemaal lekker binnen op de foor, al wordt er ook door heel veel mensen aangeraden om eerst de attracties te doen en dan pas te boefen. Kwestie van de foor niet te vervuilen met kots.

1. De unieke geluiden

Door sommige kwatongen worden die typische geluiden ook omschreven als burenlawaai en geluidsoverlast, maar eigenlijk zijn die geluiden cultureel erfgoed. Denk aan een combinatie van boenkmuziek, irritant hoge geluiden en topuitspraken door slechte microfoons: allez roulez!