Vanavond start het Eurovisiesongfestival met de eerste halve finale. Heidi is fan, Sam niet. Daarom maakten ze samen met jou een lijstje met 5 redenen waarom je tóch moet kijken.

5. Om te lachen met de presentatoren

Elk jaar opnieuw slaagt het land dat het songfestival organiseert erin om de grootste debielen te selecteren als presentatoren, vooral dan bij de mannen. Want die moeten vaak via afschuwelijk ingestudeerde moppen voor de humor zorgen. De vrouwen zorgen gewoon dat ze een bombastisch kleed aan hebben en drie nummers later een ander, en dan later nog een ander, en dan nog een ander.

4. Als inspiratie voor de Foute Party

Kostuums op het Eurovisiesongfestival zijn vaak... Hoe noem je dat... Bizar te noemen. Perfect als inspiratie voor het feestje van het jaar! (En pssst: al tickets besteld voor de Foute Party?)

3. Het is leerrijk

Je leert landen beter kennen. Landen die je met niets zou associëren (zoals Azerbeidjan, Montenegro of Georgië) maar die nu een gezicht en een cultuur en soms ook een taal krijgen, waar je dan compleet niets van begrijpt. Maar ook zij zijn Europa en verdienen wat aandacht.

2. Om mee te kunnen op social media

Het Songfestival is nog leuker op het tweede scherm, zijnde je smartphone. Het songfestival vraagt gewoon om commentaar en commentaar geven en dat kunnen we allemaal als de beste. Vooral als het heel slecht is, dan worden we met z'n allen twitterdraakjes die vuur spuwen.

1. Entertainment

Oke, het gaat over een speciaal soort entertainment dat soms door kwatongen ook wel wansmaak wordt genoemd. Maar 't is entertainment in zijn breedste vorm.