Gisteren 3-2 tegen Noorwegen. We zijn allemaal blij maar er zijn toch ook een paar kritische noten. Want een écht spannende match was het nu ook weer niet. En daarom maakten Sam & Heidi vanmiddag samen met jou een lijstje van 5 redenen waarom je tóch naar voetbal moet kijken als het een saaie wedstrijd is.

5. Nieuwste trends spotten

Voetballers van deze generatie zijn showbeesten. Showbeesten die echte trends zetten. Met hun schoenen, met hun tatoeages en ook met hun kapsels. Daarnaast zijn ze vaak ook belachelijk goed gebouwd.

4. Commentatoren


Er bestaat geen enkele match die echt 90 minuten boeiend is, maar vaak is het zo dat als je alleen maar luistert en niet kijkt, het veel boeiender is en er toch iets lijkt te gebeuren. Dankzij commentatoren die belachelijk enthousiast zijn over een bepaalde pass. Af en toe oogjes dicht doen, het kan helpen om het wat interessanter te maken.

3. Jezelf verkleden en je huis versieren

Eigenlijk is een voetbalavond organiseren hetzelfde als een kinderfeestje geven. Je nodigt andere kindjes uit, je schminkt mekaar, je verkleedt je, je eet en drinkt alles door elkaar. je roept keihard en je stelt je ook vollenbak aan. En zijn we niet allemaal 'ns graag weer kind.

2. Mooie mannen

Dries Mertens. Maar ook vele andere voetballers zijn gewoon erg lekker.

1. Het gemeenschapsgevoel

Voetbal brengt mensen samen, heel letterlijk in je eigen living of die van vrienden, maar ook op grotere schaal. Je krijgt dat gevoel van wij tegen de rest. Het land wordt dan echt nog 'ns één en dat zie je ook: door vlaggen aan de huizen, door lelijke gadgets die je bij een pak koeken krijgt en niet vergeten door die nutteloze spiegelhoesjes.