Volgens een onderzoek is Antwerpen de gelukkigste stad van België. En zelfs de 15de gelukkigste stad van Europa. Sam & Heidi maakten vanmiddag samen met jou een lijstje met 5 redenen waarom dat zou kunnen zijn.

5. Er is zoveel parking

En dan bedoelen we niet de ondergrondse parkings of de Kaaien of de Gedempte Zuiderdokken, maar wel de parking als in: de rest van Vlaanderen. Want er is dat prachtige gezegde: "Antwerpen is 't stad en de rest is parking". Wat dus gigantisch veel parkeermogelijkheden biedt. Lekker praktisch.

4. Ze hebben een eigen taaltje

In Antwerpen wordt er officieel gezien Nederlands gesproken, maar eigenlijk is het Antwerps, lichtjes gebaseerd op het Nederlands, er de algemene voertaal. Een taal die ook haar weg heeft gevonden naar tv. Denk aan Den Bompa van vroeger of Chez Bompa Laweit of gewoon, zoals vanavond, aan het programma Beste Kijkers. Allemaal in het Antwaarps, een echte wereldtaal dus.

3. Cultuur

Met het Sportpaleis en de Lotto Arena hebben de Antwerpenaren twee van de beste concertzalen ter wereld. En natuurlijk zijn er ook veel musea, bioscopen en culturele evenementen.

2. Shoppen

Antwerpen is het shoppingwalhalla van Vlaanderen, België en misschien zelfs West-Europa. Zeker volgens de bescheiden Antwerpenaren zelf. Je hebt natuurlijk de legendarische Meir, maar het zit er ook vol met andere boetiekjes en topdesigners. Enige nadeel: vooral op zaterdag moet je dit shoppingwalhalla met gigantisch veel Hollanders delen. Da's minder.

1. Het gemeenschapsgevoel

Wie van 't stad is, voelt een grote band met andere mensen die ook van 't stad zijn en klitten vaak samen. Sommige kwatongen uit andere provincies durven te beweren dat die groepjes Antwerpenaren zich beter voelen dan anderen en dat ze arrogant zijn, maar dat is niet waar. Toch niet altijd. Want wie Antwerpenaren goed kent, weet dat die heel lief kunnen zijn! De blanke pit met de ruwe bolster zeg maar. Verstoot dus nooit een Antwerpenaar, maar pak hem gewoon 's goed vast. Laat bij zo'n omhelzing gewoon wel wat extra plaats voor de dikke nek.