"Waarom moeten we eigenlijk zo voor de Belgen supporteren? Belgen zijn helemaal geen fijne mensen!" Dat zei de Nederlandse tv-maker Maxim Hartman eerder op de Nederlandse tv. Nou, daar zijn wij het niet mee eens. En daarom maakten Sam & Heidi samen met jou een lijstje vandaag.

5. Wij zijn culinair de top


Er zijn weinig landen ter wereld waar je bijna overal op een deftig niveau kan eten. Maar bij ons komt er al zeker niks uit de muur. En of je nu een frietje steekt in een frituur of all the way haute cuisine gaat, of je nu een gewoon pintje drinkt of een fancy wijntje bestelt. Het kan allemaal in ons land en we genieten er massaal van.

4. Wij zijn bescheiden

Wij Belgen zijn geen tafelspringers of van-de-daken-roepers, wij zijn bescheiden mensen met een goed, verstandig hoofd op onze schouders en wij gaan voor kwaliteit in het leven. Kortom: we zijn over het algemeen niet zo irritant, een echte troef.

3. Wij trakteren graag

Het ene rondje is voor mij, het andere voor jou. En zo trakteren we mekaar. En ook weer niet.

2. Wij zijn meertalig

De gemiddelde Belg spreekt meer dan 1 taal, of begrijpt alleszins meer dan 1 taal. En dat is vrij uniek in de wereld, dat onderscheidt ons van de rest. Zeker ook omdat wij het woord jus d'orange op een juiste manier kunnen uitspreken.

1. Wij zijn beleefd en praten zacht

Kwatongen beweren dat we soms niet het achterste van onze tong laten zien, maar dat komt gewoon omdat we niemand willen kwetsen. Wij zijn op elk moment beschaafde mensen.