Dit weekend is het carnaval in Aalst en daarmee is het carnavalseizoen officieel geopend.

Volgens kwatongen is carnaval nogal een marginale bedoening. Om het tegendeel te bewijzen gingen Sam & Heidi samen met jullie op zoek naar 5 redenen waarom carnaval niet marginaal is.

5. Cultureel erfgoed

Cultuur hoeft niet altijd experimenteel toneel te zijn, cultuur met een grote C kan ook gewoon carnaval zijn en dan bij voorkeur dat van Aalst of Binge. Die zijn door de Unesco zelfs officieel uitgeroepen tot werelderfgoed. En hoe kan werelderfgoed nu marginaal zijn, dat is gewoon supercredible.

4. Op een praalwagen staan

Er bestaan in het leven amper redenen om op een praalwagen te staan. Daar is ook een reden voor, genaamd fatsoen. Maar fatsoen en carnaval, dat matcht niet. Maak dus zelf een praalwagen of vind vrienden met een, ga erop staan en haal de grootste debiel in jezelf naar boven en zwaai naar andere debieltjes die niet op de praalwagen zijn geraakt.

3. Nieuwe contacten en vriendschappen

Carnaval is het ultieme event om samen met je vrienden te beleven. Je samen verkleden, samen dansen, je samen bezuipen,... Hier ontstaan vriendschappen voor het leven!

2. De lokale economie steunen

Een beetje tegenstrijdig omdat heel veel winkels net sluiten tijdens carnaval omwille van de overlast, maar net heel veel andere winkels waar ze drank verkopen, genaamd cafés, doen gouden zaken. Steunen van de lokale economie is dus een eufisme voor drinken, drinken, drinken, drinken, drinken…

1. Je schaamteloos verkleden

Twee keer per jaar mag een mens alle gène laten vallen, een keer tijdens de Foute Party en een keer tijdens carnaval. Hoe debieler je je verkleedt, hoe groter het succes, een 'voil janet' is namelijk de norm. Prop dus extra tetjes onder je t-shirt en schmink je als een blinde travestiet en jouw carnaval kan niet meer stuk.