Vanaf vandaag ligt het 145ste stripalbum van De Kiekeboes in de winkel. Het heet Wie A Zegt en speelt zich volledig af in Antwerpen.
Na al die jaren is De Kiekeboes nog steeds de populairste Vlaamse strip en Sam & Heidi vroegen zich af hoe dat komt. Ze maakten samen met jou een lijstje.

5. Herkenbaar

De Kiekeboes gaat over een gezin dat vanalles meemaakt. Misschien is niet alles even realistisch, maar iedereen kent in zijn omgeving wel een lichtjes misnoegde militair zoals Vanderneffe of een buurman die te dicht bij komt staan en speeksel in je gezicht lanceert als hij spreekt, zoals Goegebuer.

4. Voor alle leeftijden

De verhalen zijn gemakkelijk genoeg voor kinderen en zitten vol dubbele bodems voor volwassenen.

3. Evolueert mee met de tijd

Er zijn strips die min of meer vastgevroren zijn in een bepaalde tijd met personages die zelfs nooit van kleren veranderen. Dat doen ze bij de Kiekeboes wel. Ze zijn zelfs baanbrekend: scheidingen en transgenders in strips, het kan bij de Kiekeboes.

2. Grappige namen

Merho is een man met humor, want heel wat personages die de revue passeren hebben een originele naam meegekregen. Enkele hoogtepunten uit de strips zijn volgens jullie: Tom Bola, An Sjovis, Alain Provist, Thea Traal, Luk Raak, Fran Zipan en Jeanne Darm. Humor van de bovenste plank, we love it.

1. Fanny

De strips lezen omdat je de snor van Marcel Kiekeboe wel lekker vindt, de kans is klein. Maar de strip lezen omdat Fanny in haar strakke jeans en witte topje erbij is: absoluut. Bestaat de Fanclub van Fanny al?